• Hem
  • Afterice
  • Vita Hästen vann jämn match mot Södertälje
Vita Hästen vann jämn match mot Södertälje

Vita Hästen vägrar att förlora. Ikväll kom sjätte raka segern när Södertälje SK besegrades med 3-2 i Himmelstalundshallen. Joakim Hällerström, Filip Cruseman och Linus Andersson stod för hemmalagets mål.

Vita Hästen såg bra ut i den första perioden där man lämnade isen med en 2-1-ledning. Ett tidigt mål från Joakim Hällerström med förarbete från Arvid Degerstedt. SSK kvitterade i powerplay, innan Vita Hästen på nytt kunde ta en rättvis ledning i matchen.

I den andra perioden blev det ombytta roller. Gästerna klev ut bättre och skapade också en hel del chanser. Till viss del för att man fick spela 5 mot 3 i 43 sekunder. Och till slut orkade inte hemmalaget stå emot när Rikard Olsén i slutet på mittenperioden satt i utvisningsbåset. 2-2 från Christopher Bengtsson, samma målskytt som löste SSK:s 1-1-mål.

Linus Andersson avgjorde i Powerplay

Vita Hästen får ett tidigt Powerplay i den tredje och det blir också avgörande för denna match. Linus Andersson skjuter nämligen in 3-2 och det blir en ledning som står sig matchen ut. Även fast Vita Hästen drar på sig utvisningar och SSK tar ut målvakten, så kommer inga fler mål i matchen.

3-2, men viktigast är poängen ikväll som ännu än gång blir tre.

---

Man ska väl inte säga att Vita Hästen vann på grund av tur, men det hade lika bra kunnat sluta oavgjort detta. Och det är detta flyt man behöver för att vinna matcher. För idag var det små marginaler.

Bland annat bommar SSK när man spelar spel 5 mot 3, man har även avslut i ribban och i slutet spelar man 6 mot 4.

Vita Hästen kom undan bra. Kan man göra det i fortsättningen också, och inte få allt för mycket motgångar i matcherna, kan det bli en rolig vinter.