Vita Hästen tog fjärde raka segern

Kristianstad och Vita Hästen turades om att ha ledningen i matchen, där till slut gästerna fick sista ordet i tredje perioden. Istvan Bartalis, som är i storform, avgjorde!

Det blev en svängig match i mötet mellan Kristianstads IK och Vita Hästen under fredagskvällen där hemmalaget efter fint spel kunde ta ledningen i Powerplay.

I mittenperioden svängde det åt andra hållet där Vita Hästen två gånger kunde jubla efter två regelrätta mål. För även en tredje puck fick man in, men den bortdömd för offside i målgården.

1-1 genom Anton Johansson och 2-1 svarade Jesper Samuelsson för.

När en puck bakom Viktor Kokman gled mot mål kunde hemmalaget kvittera i början på den tredje perioden. Spännande avslutning väntade och där skulle Vita Hästen bli det lag som fick jubla en sista gång.

Vunnen tekning av Jesper Samuelsson, vidare till Istvan Bartalis, pass till LHC-lånat Adam Ginning och tillbaka till Vita Hästen poängkung, som inte gjorde några misstag. 3-2 Istvan Bartalis och tre viktiga poäng till Norrköping.

---

Fjärde raka segern för Vita Hästen och en form som säger elva poäng på de fem senaste matcherna.

Det är bra och det har också skapat en lucka nedåt. Fyra poäng mer än Tingsryd på niondeplatsen och ner till negativt kval är det nu elva poäng.

Detta ger arbetsro och nu är det bara fortsätta rida på det självförtroende som verkar finnas i laget.

Matchfakta: Kristianstad - Vita Hästen
  • 1-0: Johan Lundgren (Fredrik Hansson, Amil Krupic)
  • 1-1: Anton Johansson (Marcus Eriksson, Kevin Elgestål)
  • 1-2: Jesper Samuelsson (Kevin Elgestål)
  • 2-2: Fredrik Hansson (Johan Lundgren, Malte Setkov)
  • 2-3: Istvan Bartalis (Adam Ginning)