Vita Hästen tog en stark bortaseger i Södertälje
  • Hem
  • Afterice
  • Vita Hästen tog en stark bortaseger i Södertälje
Vita Hästen tog en stark bortaseger i Södertälje

Bild från Bildbyrån

Vita Hästen tog en stark bortaseger i Södertälje

Vita Hästen är tillbaka som vinnare i HockeyAllsvenskan efter två raka förluster. Ikväll besegrade man Södertälje SK på bortaplan med 2-0.

Förlust mot Björklöven borta, följdes sedan upp med en ny förlust hemma mot Mora. Men ikväll fick Vita Hästen jubla igen efter en bra genomförd match i Södertälje.

Linus Andersson inledde målskyttet tidigt in på matchen. Han tar emot en fin framspelning framför mål, gör sin dragning och sätter 1-0.

Och utökningen från Vita Hästen kommer sedan i slutet på den andra perioden. Det är slarv från Södertälje, Marcus Eriksson fångar upp pucken och serverar Jesper Samuelsson som tar vara på sin målchans och sätter matchens andra mål.

I det stora hela en mycket bra genomförd match för Vita Hästen, som verkligen åker skridskor och gör det enkla. Behåller pucken inom laget på ett bra sätt och ger inte bort något gratis till hemmalaget.

Tre poäng som gör att man i detta nu är uppe på en sjundeplats i tabellen om övriga resultat i matcherna som ännu inte är klara står sig.

Tyngre för Södertälje som är inblandad i bottenstriden. Elfteplats i skrivande stund, men då är inte resultatet mellan Västervik och AIK klart.

Södertälje SK - Vita Hästen 0-2

0-1: Linus Andersson (Kevin Elgestål, Jacob Stridsberg)

0-2: Jesper Samuelsson (Marcus Eriksson)

Skott: 22-16

Publiksiffra: 2465

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget