• Hem
  • Afterice
  • Vita Hästen fortsätter vinna - femte raka segern
Vita Hästen fortsätter vinna - femte raka segern

Vita Hästen fortsätter att vinna hockeymatcher i HockeyAllsvenskan. Idag kom femte raka segern när Västerviks IK besegrades på bortaplan.

Vita Hästen stod för en bra inledning på matchen, inte bara att man gjorde 1-0 genom Kevin Elgestål och 2-0 från Linus Andersson, utan spelet såg bra ut. Man åkte skridskor, slet hårt och skapade klara målchanser. Marcus Eriksson hade ett stolpskott och lånet från Örebro, Viktor Lodin, skapade sig ett friläge som han dock inte kunde förvalta på bästa sätt.

”Spel 5 mot 3 i 70 sekunder”

I den andra perioden kändes det som om Vita Hästen tog ett kliv tillbaka och Västervik ett steg framåt. Det gjorde att Västervik kunde jobba sig in i matchen och till sist också få utdelning. Mycket trafik framför Viktor Kokman när pucken slängs in mot mål och reduceringen var ett faktum.

Vita Hästen spelade 5 mot 3 i 70 sekunder utan att producera mål och det var väl deras bästa läge i mittenperioden som hemmalaget vann med 1-0.

Avgjorde i tom kasse

Det uppstod bra målchanser för båda lagen under den sista perioden, men både Samuel Ward i Västervik och Viktor Kokman i Vita Hästen mål ville inte släppa in något.

Men ett avgörande kom, detta när Västervik tar ut målvakten i jakten på en kvittering. Det blev bakslag direkt när man slarvar i egen zon och bjuder på ett bortamål. Kevin Elgestål i vägen för ett uppspel, vinner puck och passar Anton Johansson som inte gör några misstag.

3-1 och tre nya poäng till Vita Hästen! Det innebär fem raka segrar i HockeyAllsvenskan!

---

I sin helhet tycker jag Vita Hästen vinner rättvist där grunden till segern sker i den första perioden. Bra spel och bra utdelning.

Att få in pucken bakom Samuel Ward var annars ingen enkel uppgift. Målvakten storspelade för hemmalaget och räddade laget gång på gång.

Det som kan bli bättre från Hästens sida framöver är att få bättre utdelning i klara målchanser. Både en och två gånger fick man friläge, men alldeles för dåliga försök.