• Hem
  • Afterice
  • Tingsryd-forwarden sänkte sin gamla klubb - Vita Hästen förlorar igen
Tingsryd-forwarden sänkte sin gamla klubb - Vita Hästen förlorar igen

Vita Hästen var länge med i matchen när man på söndagen spelade borta mot Tingsryds AIF. Men hemmalaget starkast och vann till sist med 6-4.

En bit in på den tredje perioden gör Vita Hästen 4-3 och många trodde där och då att gästerna hade gjort en stark vändning i matchen. Men det skulle ringas på målet och efter en videogranskning som pågick i flera minuter valde man att ej godkänna det.

Istället blev det Tingsryd som fick jubla två gånger om när man gick upp till en 5-3-ledning. Vita Hästen fick spänning i matchens slutminuter genom en reducering av Marcus Eriksson i Powerplay. Men luften gick ur när Christopher Fish drar på sig en mycket onödig utvisning och matchstraff med bara några minuter kvar.

Tingsryd en man mer resten av matchen och lyckas då även få in sitt sjätte mål i tom kasse när Vita Hästen chansar. 6-4 och tio mål i matchen. Det blev också slutresultatet.

Andra raka segern och fem poäng efter två matcher för Tingsryd, medan Vita Hästen återigen förlora och har tre poäng som man fick efter premiärvinsten borta mot AIK.

Notera att förre Vita Hästen-spelaren Anton Blomberg gör två mål i matchen och därmed sänker sin gamla klubb.

---

I det stora hela så är det en jämn match och ett ställningskrig där ute.

Lite synd att Vita Hästen inte har turen med sig denna afton. Tänker främst på sitt mål som blir bortdömt i tredje perioden.

Även Tingsryd gör ett mål som Vita Hästen vill att man ringer på. Domaren väljer att inte göra det och det känns lite märkligt att man väljer att fria den situationen framför mål, när man precis ringt på en situation framför andra målet.