• Hem
  • Afterice
  • Linus Andersson målskytt när Vita Hästen vann
Linus Andersson målskytt när Vita Hästen vann

Vita Hästen tog tre nya poäng i HockeyAllsvenskan när man på hemmaplan vann över Västerviks IK med 3-2. Poäng som gör att man tillfälligt går upp på en tredjeplats med en match mer spelad.

4-0 hemma mot BIK Karlskoga senast. Idag kom en ny Vita Hästen-seger när Västerviks IK besegrades med 3-2.

Linus Andersson gav Vita Hästen ledningen med 1-0 i början på den första perioden, på ett mycket vackert sätt. Hans fjärde mål på fem matcher.

Vita Hästen gjorde 2-0, men efter videogranskning blev domen: Offside i målgården. Men utökningen skulle komma i den första perioden ändå. 2-0 av Kevin Elgestål som vinner puck och går köksvägen. Snyggt!

Västervik går upp till 2-2. Först mål i powerplay, innan Vita Hästen bjuder på kvitteringen när man gör ett dåligt byta som gästerna utnyttjar.

Men, Vita Hästen starkast idag. 3-2 genom Anton Johansson i PP i början på tredje perioden, ett resultat som sedan står sig matchen ut.

---

Kul notering.

Första målet efter 1.44 in på första perioden.

Sista målet 1.44 in på tredje perioden.

---

Linus Andersson. Nytt mål och poängbäst i Vita Hästen ihop med Jesper Samuelsson. Sex poäng. Kommer bli viktig hela säsongen. En vass målskytt som kommer spela in många poäng till laget med sitt vassa avslut.