• Hem
  • Afterice
  • Joe Cannata storspelade mot Vita Hästen när Björklöven vann
Joe Cannata storspelade mot Vita Hästen när Björklöven vann

Björklöven tog sin femte raka seger i HockeyAllsvenskan när man ikväll besegrade Vita Hästen på hemmaplan. Joe Cannata storspelade i mål när slutresultatet skrevs till 2-1.

Björklöven fick en drömstart på matchen mot Vita Hästen ikväll. Redan efter 56 sekunder hade Alex Hutchings gjort matchens första mål bakom Viktor Kokman. En ren bjudning från gästerna i den egna zonen där Hutchings blir helt ren med Kokman. Inget misstag och 1-0.

Vita Hästen fick jaga och när Björklöven utökade till 2-0 i den tredje perioden med drygt sju minuter kvar på matchen, då såg det ljust ut för hemmalaget. Vita Hästen skulle dock svara genom ett fräckt mål från Jens Holström. Men närmare än så kom man aldrig.

Joe Cannata i Björklövens mål storspelade och blev också utsedd till matchens lirare, helt korrekt. Av Vita Hästens 29 skott räddade han 28 och hamna till sist på 96,55 i räddningsprocent. En grym match från hans sida.

Vita Hästen då? Man hade bra chanser innan Björklöven fick dit 2-0. Men ikväll räckte det inte. Det är lite synd att man bjuder på första målet så tidigt in på matchen också. Men nio poäng och en sjätteplats i HockeyAllsvenskan efter sex matcher är godkänt.

Björklöven är tvåa med 14 poäng efter kvällens trepoängare. Toppar tabellen gör Timrå IK.