Veckans matcher - Omgång 6
Veckans matcher - Omgång 6

Bild från Bildbyrån

Veckans matcher - Omgång 6

Då var det dags att blicka fram mot en ny vecka med fler spännande matcher och intressanta storylines. Varje vecka väljer jag ut fem matcher att hålla ett extra öga på samt väljer mina vinnare i veckans alla matcher.

NFC South derby

Divisionsmatcher är alltid spännande och denna vecka tar Tampa Bay Buccaneers emot Carolina Panthers i lagens andra möte för säsongen. Första matchen slutade med en vinst för Buccaneers med 20-14. En spelare som kommer vara lite extra taggad inför söndagens möte är Panthers Defensive Tackle Gerald McCoy. McCoy draftades av Buccaneers med tredje valet i draften år 2010. Under hans tid i Tampa var han lagets kapten och bästa spelare. Inför säsongen valde dock Tampa Bay att inte förnya kontraktet med McCoy. Gerald McCoy skrev istället på för divisionsrivalen Carolina Panthers, som möter Buccaneers två gånger om året, och detta är första gången han återvänder till sin gamla hemmaarena.

Slaget om sista platsen

Förvänta er inte den mest välspelade fotbollsmatch ni någonsin har sett när ni under söndagen ser Miami Dolphins ta emot gästande Washington Redskins. De två lagen är just nu sämst i hela NFL och har hittills förlorat alla matcher. Detta blir mer en indikation på vilket lag som är absolut sämst, och därför har störst chans att få första valet i nästa års draft. Redskins åker till Miami utan en huvudtränare då de under måndagen sparkade sin coach sedan fem år tillbaka, Jay Gruden.

Offensiv explosion

Kansas City Chiefs tar emot Houston Texans i vad som förväntas bli en offensiv explosion. De båda lagen leds av unga talangfulla quarterbacks i Patrick Mahomes för Chiefs och Deshaun Watson för Texans, som båda tycker om att passa bollen djupt på planen. Chiefs anses ha det mest explosiva offensiva spelet i NFL, men kommer till söndagens möte mot Texans med en förlust i ryggen. Texans däremot, åker till Kansas med ett enormt styrkebesked i ryggen. Laget avslutade söndagens match mot Atlanta Falcons med en vinst och över 50 poäng. Båda lagen har en bra pass rush men en inte lika säker secondary. Så förvänta er många långa passningsförsök med chans till explosiva spel.

Derby på västkusten

Det blir ett NFC West derby där Los Angeles Rams tar emot formstarka San Francisco 49’ers. NFC West är en jämn division där både Seattle Seahawks, Los Angeles Rams och San Francisco 49’ers kommer slåss om slutspelsplatser. Något överraskande är att 49’ers efter fem omgångar leder divisionen och har hittills vunnit alla sina matcher. För Rams blir detta det andra divisionsmötet på lika många veckor. Förra veckan förlorade de en rysare mot Seattle Seahawks i Thursday Night Football.

Klassiska derbyt i Monday Night Football

Jag ser ett mönster i att veckans mest intressanta matcher verkar vara divisionsderbyn, men det är ju också alltid lika intressant. I Monday Night Football tar Green Bay Packers emot Detroit Lions. Detta är den längsta rivaliteten inom amerikansk fotboll och sträcker sig hela vägen bak till 1933 när lagen först möttes. De har spelat i samma division sedan dess och har alltså mött varandra två gånger om året varje år. Efter många svaga säsonger från Lions verkar de äntligen fått till det i år och har faktiskt spelat bra så här långt. Packers leder divisionen med ett facit på 4-1. Det är alltså mycket som talar för att det här klassiska derbyt kommer bli otroligt spännande.

Veckans vinnare: markerade i fetstil

New York Giants - New England Patriots

Carolina Panthers - Tampa Bay Buccaneers

Philadelphia Eagles - Minnesota Vikings

Houston Texans - Kansas City Chiefs

New Orleans Saints - Jacksonville Jaguars

Seattle Seahawks - Cleveland Browns

Cincinnati Bengals - Baltimore Ravens

San Francisco 49’ers - Los Angeles Rams

Atlanta Falcons - Arizona Cardinals

Dallas Cowboys - New York Jets

Tennessee Titans - Denver Broncos

Pittsburgh Steelers - Los Angeles Chargers

Detroit Lions - Green Bay Packers

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget