Den förlorade sonen återvänder
Den förlorade sonen återvänder

Bild från Bildbyrån

Den förlorade sonen återvänder

Det har varit en uppmärksammad följetong hela sommaren. Los Angeles Chargers running back Melvin Gordon har inte rapporterat till laget och hållit sig borta från träningar och matcher enda sedan träningslägret i början av augusti. Detta i jakten på ett nytt och bättre kontrakt.

Melvin Gordon har spelat fyra år i ligan och har under den tiden näst flest ”touches” i NFL. Han kommer även från en säsong med 1375 totala yards och 14 touchdowns på 12 matcher. Trots denna produktion på elitnivå är hans kontrakt ”bara” värt 2,7 miljoner dollar om året, enbart 27e bäst för hans position enligt NFL.com.

Det råder alltså inget tvivel om att Melvin Gordon är en running back i världsklass. Efter en sommar där elitspelare på samma position såsom Ezekiel Elliot och LeVeon Bell skrivit på nya lukrativa kontrakt anser Gordon att han är näste man på tur.

Problemet för Gordon är, tillskillnad från situationerna för Bell och Elliot, att Los Angeles Chargers inte är lika beroende av springspelet. Chargers offensiv löper genom quarter backen Philip Rivers, och laget tenderar att passa mer än att springa. Gordon ses därför som ett utmärkt komplement i en offensiv där det är Phillip Rivers som kör bussen. I en situation där Rivers också inväntar ett nytt kontrakt har det varit svårt för Chargers att betala Gordon.

I lagets första tre matcher utan Gordon snittade även deras back-up running backs Austin Ekeler och Justin Jackson 5,2 yards per löpning vilket är mer än tillräckligt. Detta har verkligen inte hjälpt Melvin Gordons förhandlingsläge.

Det hela har alltså slutat med att Melvin Gordon nu har krupit till korset och har rapporterat till laget utan något nytt kontrakt. Han förväntas spela omgång 5 mot Denver Broncos. Gordon får nu se till att prestera under säsongen och istället hoppas på en saftig kontraktsförlängning nästa sommar.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget