Powerplay » Onsdag 23/9 » Analys & Tips!

Hockeyallsvenskans start närmar sig, sex lag träningsspelar mot varandra under onsdagen. Här finns det skrällpotential till väldigt låga procent. KHL bjuder på ett möte mellan toppen och botten. Bör väl bara kunna sluta på ett sätt. Danska ligans två matcher finns det bra värde på ena sidan i båda matcherna. Powerplay-kupongen avslutas med Stanley Cup finalens tredje match och en head to head i samma match. 1-1 i matcher vilket lag får övertaget och vem gör egentligen flest mål?

⏰ Spelstopp: 18:29

💰 Kassaskåpet! - SKA St. Petersburg

Det skiljer mycket mellan toppen och botten av KHL. Detta är ett sådant möte, SKA tippade i toppen mot ett förväntat bottenlag. När SKA dessutom har ligans formmässigt bästa målvakt ska det inte kunna sluta på något annat sätt än en klar hemmaseger.

❗️ Varningen! - Väsby

Det ska vara stor skilnad mellan lagen, men det finns en chans att vi kan strecka Väsby till runt 15 procent. Större chans än så har laget. Rutinerad målvakt i Henrik Lundberg som mycket väl kan stå på huvudet.

1. Södertälje - Väsby 2

Lagen mötte varandra för ungefär en månad sedan, då vann Södertälje med 4-2. Väsby har haft en försäsong som gått upp och ner. De blev inkastade i Hockeyallsvenskan efter att Karlskrona degraderats på grund av ekonomiska problem. På kort tid har de försökt bygga ett lag. Det ser inte jättebra ut. De kommer få slita hårt för att hänga kvar i serien. Södertälje har fått in en hel del nya spelare. Matt Bailey, Samuel Fagemo och Anton Heikkinen är alla tre lirare som kan göra det lilla extra offensivt. SSKs trupp har kapacitet att slåss om slutspelsplatser. Men detta är en träningsmatch och Södertälje kommer bli väldigt överstreckade. Här har vi chansen att fälla många system. Alla tecken tas med.

2. Västerås - Vita Hästen 1

Andra matchen på lika många dagar för Västerås. Enbart fjärde försäsongsmatchen för “Gurkorna” efter att de haft en mängd coronafall i A-truppen. Det ska skilja en del mellan lagen. Vita Hästen förlorade sin senaste träningsmatch mot Västervik. Norrköpingslaget har lånat in burväktaren Adam Werner från Colorado Avalanche, vilket är en förstärkning, såklart. Men när det kommer till utespelare är Västerås ett starkare lag på pappret. Spelare som Rasmus Asplund, Joakim Hilding och Lukas Zetterberg är riktigt vassa forwards i Hockeyallsvenskan. På mindre system kan ettan stå själv, på större system räcker krysset långt.

3. Tingsryd - Kristianstad 1

Lite av ett derby då det inte är långt mellan städerna. Detta är andra träningsmatchen mellan lagen. Den första vann Tingsryd i Kristianstad med 4-3 efter straffar. Det har varit stor omsättning i båda lagen. Särskilt mycket NHL-lån är det heller inte i klubbarna, som båda får rikta in sig på att slåss i botten av serien. Tingsryd har ett lån in i David Gustafsson från Winnipeg. Såklart en förstärkning. Gustafsson gjorde även ett mål när Tingsryd slog Mörrum med klara 4-1. Kristianstad träningspelade även de mot ett lag från Hockeyettan, nämligen Hanhals. Det blev en klar seger för skåningarna med 3-0. En match med derbykaraktär. Alla tecken tas med.

4. SKA St. Petersburg - Novosibirsk 1

Askarov. Det heter killen som vaktat SKAs mål senaste matcherna. Vi skriver kille för han är enbart 18 år gammal. Han blev förra veckans bästa målvakt. Askarov fick 78 skott på sig på tre matcher och räddade 76 av dem. SKAs kapacitet är såklart mer än en bra målvakt. De är inte lika överlägsna som de varit tidigare säsonger, men mot Novosibirsk ska det skilja väldigt mycket. Novosibirsk förlorade en tight match mot Dinamo Minsk, de har två raka förluster. Matchen bör bli en formalitet där SKA bara vinner. Ettan spikas trots riks för överstreckning.

5. Odense - Herlev 2

Odense skrällde i första omgången när de tog poäng borta mot Aalborg. Laget från Fyn är tippade i botten även i år, och lagbygget ser inte särskilt skräckinjagande ut. I första matchen gjorde defensiven ett sådär jobb, de höll siffrorna nere, men släppte till 54 skott. Det håller inte i längden. Bortalaget Herlev har tappat poängkungarna Rollin-Carlsson och Skinnars. Den förstnämnde gick till konkurrenten Sönderjyske, den andre gick till Frankrike. In har Herlev värvat två kronobergare i Filip Owesson och Mattias Åkesson för att ta över poängproduktionen. Två stabila nyförvärv för danska ligan. Första matchen för Herlev i år, kan finnas lite rost kvar i benen. X2 räcker ändå långt.

6. Rödovre - Frederikshavn 2

Returmöte. Lagen möttes i första omgången. Då i Frederikshavn och matchen slutade hela 6-1 till hemmalaget. Matchen var spelmässigt jämnare än vad siffrorna visar. Där en bra andra period av Frederikshavn avgjorde hela matchen. Duon Frederik Bjerrum och Alexander Bugamin, gjorde tillsammans 2+6. Det är en duo som gjorde väldigt många poäng redan förra säsongen. Kan Frederikshavn bara hålla koll på poängkungen Klarskov-Nielsen i Rödovre och hålla honom till något enstaka poäng är det bra chans till tre nya poäng. Tvåan spikas.

7. Dallas - Tampa Bay 2

Tampa Bay vann den andra matchen med uddamålet efter en bra första period. Efter 20 minuters spel stod det 3-0 på tavlan. Lightning valde att slå vakt om ledningen och spelade mer defensivt de resterande 40 minuterna. Dallas kom in fel i matchen och tog utvisningar i första perioden något som straffade sig. “Stjärnorna” från Texas åt sig in i matchen allt mer och kunde reducera två gånger om. Det vi bjöds på i första perioden perioden vittnade om högsta nivån som finns i Tampa Bay. Spelare som Hedman, Point och Kucherov klev fram i powerplay och det borde skrämma Dallas. De är Tampa Bays viktigaste spelare och de kliver alla in i match tre med bra självförtroende. Tvåan kan stå själv om den är under 50 procent.

8. Joe Pavelski - Brayden Point 2

Det skiljer tolv år mellan herrarna, men båda har gjort tio mål var i årets slutspel. Båda två nätade dessutom i den andra finalmatchen, Point gjorde sitt i powerplay där han fick mycket tid mitt i slottet. Pavelskis mål var en styrning på ett skott från Klingberg. Två spelare som båda har centrala roller i respektive powerplay, kommer få sina chanser att trycka dit pucken. Spelar du mindre system kan x2 räcka, men i ett större ska alla tecken med.