Tranås vann märklig match

Efter 60 minuter blev ungefär som de flesta hade förväntat sig mellan Tranås och Hanhals, en relativt komfortabel seger med 5-2. Det som hände under matchen hade emellertid ingen kunnat tippa. Man anade att det skulle bli en rejäl föreställning när tryggheten själv, Fredrik Lindström, serverade Markus Ruuskanen en rejäl indianare (får man säga så?) efter 20 sekunder som gav Hanhals ledningen. Resten av matchen handlade det mer eller mindre om Tranås. Intitialt vem som kunde bränna flest lägen men ju längre tiden gick desto mer pricksäkra blev Tranås.

I Tranås stod ingen ut mer än någon annan men man kan notera att nyförvärvet Nicklas Nousiainen noterades för en assist till Tobias Sjöqvists 2-1.

I Hanhals går det inte att se förbi Liam Kirk och Markus Ruuskanen, konstant hotade man Tranås och i stort sett allt som hände offensivt går att tillskriva dessa herrar. Hypade Elfström var relativt osynlig matchen igenom.

Matchens märkligaste sekvens kom i slutet av den tredje perioden när Hanhals Linus Wahlberg drog på sig ett matchstraff för en huvudtackling på Oskar Karlsson. Tacklingen var inte snygg men den kändes inte värd ett matchsftraff, vilket formodligen domaren också kände efter ett tag. Helt plötsligt började det hagla utvisningar mot Tranås tills man till slut avslutade matche med att spela tre mot fem.

Någon lyfte dommarfrågan i söndags och det kan kanske finnas en poäng i argumentet att domarna inte håller tillräcklig klass i Hockeyettan.