Hockeyettan 5 år senare: Skyttekungarna
Hockeyettan 5 år senare: Skyttekungarna

Bild från Bildbyrån

Hockeyettan 5 år senare: Skyttekungarna

Mellan varven blickar den här bloggen tillbaka i Hockeyettanhistoriken, en liten vandring längs minnenas allé så att säga, först ut är bästa målskyttarna säsongen 2015/16.

1. Max Lalander, Lindlöven - 26 mål

Då: Lalander gjorde då sin andra hela säsong i Lindlöven och noterade sin bästa målskörd i karriären. Han vann den interna poängligan överlägset med hela 14 poäng för Anton Tano.

Nu: Ådrog sig en allvarlig huvudskada förra säsongen men har skrivit kontrakt med Lindlöven, men har ännu inte registrerats för någon match. Lalander är annars god för 30-40 poäng och många ifrågasätter om han inte borde spela högre upp i seriesystemet.

2. Anton Holm, Södertälje SK - 26 mål

Då: En en allsvensk spelare som gick från BIK Karlskoga till Södertälje, tillika Hockeyallsvenskan till Hockeyettan. Ett klokt val skulle det visa sig för i Södertälje och Hockeyettan visade han vilken enorm målskytt han kunde vara även som senior.

Nu: Sedan säsongen i Hockeyettan så har han testat på spel så väl i finska Liiga som i SHL med Skellefteå innan resan åter gick till AIK där han varit framgångsrik tidigare.

3. Benjamin Blomberg, Hammarby - 25 mål

Då: Slog ner lite som en bomb säsongen 2015/16. Inte för att han inte spelat i Hockeyettan tidigare utan för att målkontot fick sig en rejäl skjuts. Säsongerna innan hade han spenderat i Hockeyetrean med SPAIF och noterat två 30+ målsäsonger, men långt ifrån alla lyckas formulera samma snitt i Hockeyettan.

Nu: Två säsonger efter succésäsongen i Hammarby lade Blomberg skridskorna på hyllan efter en säsong i Hockeyettan innan han återvände till SPAIF i Hockeytrean. Han lyckades aldrig notera liknande siffror som säsongen 2015/16.

4. Björn Jonasson, Åkers/Strängnäs - 24 mål

Då: Han var absolut inget anonymt Hockeyettanansikte när han säsongen 15/16 smällde dit 24 mål. Under flera år hade Huddingeprdukten målat rejält nere i Småland hos Vimmerby men året i Åkers var speciellt. Alla minns säkerligen Tony Lagerström och Daniel Despotovic som tillsammans med Jonasson satte skräck i Hockeyettan. Tillsammans noterade trion för 59 mål och totalt 169 poäng på 35 matcher.

Nu: Sedan säsongen i Åkers har den nu 32-årige poängmakaren noterat fem raka 35+ poäng säsonger med Huddinge och inlett årets säsong på ett imponerande sätt med 17 poäng på 8 matcher. I det poängtempot riskerar poängrekordet i Åkers, då han noterade 59 poäng, att ryka.

5. Joakim Thelin, Västervik - 24 mål

Då: Säsongerna innan han kom till Västervik så fanns det egentligen inget som talade för Thelin skulle bli en målspruta i Hockeyettan. Efter tre säsonger i Helsingborg likande Thelin mer eller mindre en utfyllnadsspelare när han till slut landade i Västervik. I den atmosfären i ett hungrigt Västervik fann han sig till rätta och började blomma ut.

Nu: Det blev bara en säsong i Västervik och sedan dess har han spelat i Hockeyallsvenskan med AIK och IKO, de två senaste säsongerna i SHL med just IK Oskarshamn. Målsinnet tycks finnas även på SHL-nivå även om han i år kammat noll på målkontot.


Dela inlägg

Kommentera blogginlägget