• Intervju: Christer Gustafsson om Sirius svaga form

Intervju: Christer Gustafsson om Sirius svaga form

Det har varit en säsong med blandade känslor för IK Sirius. I våras var man ohotad som Allsvenskans mest positiva överraskning och lovorden om laget var överflödiga. Men efter försäljningen av Sarfo och oändligt med skador så har resultaten börjat svikta. 
- Inget lag i Allsvenskan skulle klara av att tappa 6-7 dominanta spelare mitt i säsongen utan att ersätta dom. Med vår ekonomi så får vi ta in yngre spelare och hoppas att de tar kliv. Det var ju så både Moses och Sarfo utvecklades.

Vad är den största förändringen i ert spel nu jämfört med första halvan på säsongen?

- Största förändringen är att vi spelar samma spel men att vi inte har lika mycket spets framåt som i våras. Samtidigt som motståndarna har läst oss och ligger lägre i sina positioner samt oftast stänger ytan centralt. Vi har mycket boll i backlinjen men är inte lika hotande i vårt spel. Dessutom måste vi som nykomling ligga på vårt max varje omgång, i Superettan gick det att ta treor även om vi släppte till mycket kontringar men de går inte i Allsvenskan.

Vad är dom främsta anledningarna till att ni har fem raka förluster i Allsvenskan?

- Vi har släppt till väldigt mycket omställningar bakåt, då blir man straffade. Självförtroendet i sista tredjedelen har inte heller varit bra vilket gjort att vi inte varit lika framgångsrika offensivt.

Vad krävs för att ni ska avsluta säsongen på ett bra sätt?

- Det som krävs nu är att vi orkar resa oss mentalt och visa karaktär. Vi har varit ett topplag i fem år och är inte vana vid att förlora. Så om vi lyckas vända detta så har vi verkligen med oss en bra erfarenhet in till nästa säsong.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg