IFK-nytt » Allt om IFK Norrköping
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

IFK förstärker ledarstaben

Silly season runt IFK Norrköping har inte direkt inte varit sprudlande under detta vinterfönster. Godswill Ekpolo har kommit in på spelarfronten och stärker upp laget. Däremot har det hänt mer i Kamraternas ledarstab under detta fönster.

Det började med att Victor Lyberg presenterades för AIK under dagen. Ny på posten i det medicinska teamet plockar nu Kamraterna in Kristoffer Karlsson som ny fysioterapeut från IK Brage. "Jag trodde knappt att det var möjligt att få hit någon med den här rutinen från seniornivå" säger Peter Cratz till IFK:s hemsida. Under året har även Kim Hellberg försvunnit som assisterande tränare där man plockat in Anes Mravac från Sylvia.

Redaktionen hälsar Anes och Kristoffer välkomna och tackar Victor Lyberg för sin tid i föreningen.

/Pontus Hammarkvist.

Dela inlägg
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Spelarbetygen efter Djurgården hemma

Kryss på Parken får ändå ses som ett bra resultat där IFK ställde till det för Djurgården. Ett IFK som kunde kontrollera och hålla tätt i andra halvlek och bud på

Spelarbetygen för kvällen:

Oscar Jansson 7
Kan inte hängas för målet. Står för flera fin aktioner på linjen och framförallt mot Bärkroths skott från vänster.

Marco Lund 7
Lite trevande mellan varven, men stark i duellspelet. Inte lika många misstag från dansken och mer beslutsam i sina ageranden.

Henrik Castegren 8

Bäst i backlinjen! Styr och ställer i linjen och försöker desperat få Agardius att stoppa Kalle från 1-0 medans han hamnar på efterkälken mot Findell. Utöver det håller "Henka" det rent bakåt.

Viktor Agardius 5

Nej tyvärr Viktor, inte den bästa matchen. Tappar fullständigt bor Kalle vid 1-0 och kommer inte in i denna intensiva matchen, utbytt inför andra halvlek.

Abdulrazaq Ishaq 8

Sätter stopp för Mange flertal gånger i defensiven, snabb som vanligt såklart och försöker få ett långsamt Peking att öka farten i spelet. Man of the match!

Alexander Fransson 7
En svagare första halvlek byggdes upp och den gamla "Alle" glimtade till. Det syntes stundtals vad Peking saknat stora delar av 2021. Vann andra bollar och hittade mer rätt med passningarna.

Maic Sema 6

En arbetshäst som den gode Maic är. Har det tufft men hittar till ett avslut som styrs bort.
Okej instats för att vara centralt och för dem få minuterna han har innanför västen i år.

Carl Björk 4

Han har haft sitt stora genombrott i år. Men kraven ställs högt ju längre tiden går. Svårt att komma till anfall och omkull sprungen stundtals.

Samuel Adegbenro 8
Skyttekungen gör det han ska, mål! Inte bara mål denna match, Sam är ytterst närvarande i spelet och får med sig mycket boll. Ser till att Peking kommer till vassa chanser och skapar på egen hand halvchanser

Christoffer "Totte" Nyman 6

Helt okej, en säsong som hackat en del för den förra skyttekungen. Vann inte mycket mot Djurgården försvaret.

Jonathan Levi 7

Som vanligt är den gode Levi pigg lyckas få till en assist, vill mycket och får utdelning men känns som att det kan ösas in poäng nästa år om Levi håller sig skadefri.

/Pontus Hammarkvist

   Dela inlägg
   IFK-nytt

   Bild från Bildbyrån

   En poäng hemma mot titeljagande Djurgården

   Kryss mot guldjagande Djurgården och IFK hjälper Malmö som fortfarande har guldet i egna händer. Ett offensivt Djurgården forcerade men IFK kontrollerade tillsammans med en glödhet Oscar Jansson.

   En poäng och oerhört skönt som IFK-supporter att inte ge bort något gratis. Dem flesta minns nog när Malmö hämtade hem guldet på Parken och framförallt så minns man det närmast när Djurgården vände 2-0 till 2-2 och vann guldet på Parken 2019 inför fullsatta läktare. Denna dag var annorlunda dels på grund av att Djurgården inte kunde säkra titeln men framförallt att IFK lyckades ställa till det en aning.
   Matchen började med böljande spel där IFK kanske var något starkare första kvarten. Ändå var det den gamla IFK-spelaren Kalle Holmberg som gav gästerna ledningen efter drygt 19 minuter, en Findell som släppte bollen snyggt förbi sig och Kalle kunde enkelt sätta dit 1-0.

   Samuel Adegenbenro håller kvar sin skytteligaledning

   När Djurgården tar ledningen 2021 tillhör det inte vanligheterna att man tappar poäng. Denna gång ville skyttekungen annorlunda, efter att en pigg Jonathan Levi som skickade in bollen i boxen i slutskedet av första halvleken hittade bollen "Sams" panna och då är det mål som så många gånger förr, en nick som Aleksandr Vasiutin i Djurgården borde fått bort.

   Kontrollerad andra halvlek - trots en stark offensiv hos gästerna

   Absolut, IFK släpper till mycket men det blir naturligt när man möter ett titel jagande Djurgården. Men IFK visar trots allt prov på att kontrollera matchen och då måste man ha en backlinje och en målvakt på sin sida och det har man idag, lite mer hopp inför framtiden då man haft svårt för det tidigare. IFK var inte ofarliga i sina omställningar och hade man varit lite mer noggranna hade man kunnat skapat betydligt mer även om man vara nära ett par gånger i slutet dels från Björk och framförallt Nyman. Två matcher kvar av säsongen då man möter Degerfors (borta) nästa söndag och avslutar hemma på Parken mot Blåvitt lördagen den 4 december.

   /Pontus Hammarkvist

   Dela inlägg
   IFK-nytt

   Bild från Bildbyrån

   Han kan han få chansen mot guldjagande Djurgården

   Nedräkningen är igång inför återstarten utav dem tre sista omgångarna i Allsvenskan. IFK ställs direkt mot guldjagande Djurgården hemma på Parken.
   Med Linus Wahlqvist avstängd och Ari Freyr Skúlason på skadelistan öppnar det upp för nya start spelare i IFK-elvan.

   Tre omgångar kvar och inget större att spela för mer än att höja sig eventuellt ett par placeringar. Man kan se det som ointressant, men faktum kvarstår att IFK kan förstöra för Djurgården som får ett fint utgångsläge nu när Malmö FF tappade poäng hemma mot Häcken. Samma sak som att Häcken kunde spela avslappnat kan IFK spela lugnt och avslappnat inför en väntad storpublik hemma på Parken.

   Flera unga spelare kan få chansen
   Matchen på måndag öppnar upp för Norling att rotera laget och låta unga spelare få chansen. Det stora utropstecknet kan bli Theo Rask, just nu står det mellan Rask och Marco Lund enligt Norling.
   "– Han är absolut med i det racet, så kan man säga. Vi ska ha ett individuellt samtal i eftermiddag, säger Rickard Norling om Theo Rask till Norrköpings Tidningar."
   Efter en tuff säsong för den danske mittbacken är det kanske dags att låta en ung lovande Theo Rask dem sista omgångarna, hur som helst det ska bli intressant och se om det finns spelare som kan ta vara på denna chans.

   /Pontus Hammarkvist.

   Dela inlägg
   IFK-nytt

   Bild från Bildbyrån

   IFK:s sista chans att hoppa på tåget

   Efter en missräkning av IFK senast i andra halvlek mot Häcken där IFK föll med hela 5-0, så är det nu dags att repa sig. Se det som ett test, klarar denna tunna IFK trupp att utmana i 30 omgångar eller får vi helt enkelt se det som ett "mellan år" på riktigt. Hur som helst lyckas Norling få snurr nu sista sju omgångarna ska han hyllas stort efter säsongen.

   Totte Nyman tillbaka i truppen för andra matchen i rad

   Att Totte är tillbaka är ingen nyhet längre frågan är om han ska starta vem han ska peta, troligen blir det Carl Björk som får nötta bänk även om han spelat fint i Tottes frånvaro.

   Truppen som åker till Solna:

   • 1. Oscar Jansson
   • 2. Henrik Castegren
   • 4. Marco Lund
   • 5. Christoffer Nyman
   • 6. Linus Wahlqvist
   • 7. Alexander Fransson
   • 8. Abdulrazaq Ishaq
   • 9. Samuel Adegbenro
   • 10. Jonathan Levi
   • 11. Christopher Telo
   • 14. Egzon Binaku
   • 15. Carl Björk
   • 16. Viktor Agardius
   • 17. Theo Rask
   • 18. Ari Skúlason
   • 21. Dino Salihovic
   • 23. Maic Sema
   • 26. Kristoffer Khazeni
   • 29. Julius Lindgren
   Dela inlägg
   IFK-nytt

   Bild från Bildbyrån

   Tre punkter efter Bajen hemma

   IFK Norrköping fortsätter imponera och hakar på i toppen av Allsvenskan. Bajen blev det fjärde laget som fick lämna med noll poäng och IFK har tagit 4:a raka segrar och gått obesegrade i de senaste sex matcherna. Idag bjuder vi tre punkter efter den senaste vinsten hemma mot Bajen!

   Curva Nordahl

   Det har varit lite lamt på "Curvan" dem senaste matcherna när publiken fick börja komma tillbaka. Men under söndags kvällen bjöd Curva Nordahl på show och sjöng i stora delar av matchen ut gänget från Söder. Mycket tack vare "Posse" i vanlig ordning men han fick stor hjälp av Simon som hjälpt till att pusha klacken på sin vänster sida, en man för framtiden när "Posse" väljer att kliva åt sidan. 10/10 poäng till "Curvan" denna kväll!

   Ett liv ett lag - Markus Krunegård


   Många var skeptiska till att Markus Krunegård tillsammans med Norrköpings symfoniorkester skulle framföra "Ett liv ett lag" tillsammans med publiken som hjälpt, ordet blev SUCCÉ!
   Låten kommer eka på arenan framöver, även om man får ge det lite tid tills alla lär sig låten. Men känslan är fortsatt den att det kommer bli en topp inmarschlåt när den sätter sig!

   Sex raka utan förlust!

   Precis som vi nämnde i inledningen så är IFK obesegrade i de sex senaste matcherna och i de senaste fyra matcherna har man hämtat hem alla poäng och tagit 12 av 12 möjliga. Nu väntar Häcken borta efter uppehållet och tätt efter det väntar AIK borta på Friends Arena. Två tuffa möten på pappret men med IFK:s fina facit så ser framtiden ljus ut, och lyckas man knyta till sig full pott här är man i allra högstagrad med om Europa platserna och hotar troligen om guldet.

   /Pontus Hammarkvist

   Dela inlägg