• Hem
  • IFK-nytt
  • Totte Nyman sänkte Falkenberg - med tre straffmål
Totte Nyman sänkte Falkenberg - med tre straffmål

IFK Norrköping tog en nödvändig seger på måndagskvällen när Falkenberg besegrades med 4-1. Nu lever hoppet om en Europaplats när två omgångar kvarstår.

Men det var gästande Falkenberg som chockade när man i den andra matchminuten satta 1-0 bakom Isak Pettersson. Detta i samband med ett långt inkast på offensiv planhalva.

Det skulle bli en vändning. En oväntad sådan. För Norrköping fick inte bara en eller två straffar, utan tre. Christoffer Nyman tog hand om samtliga och gjorde inte några misstag.

0-1 hade blivit till 3-1. Tre mål från Nyman, som därmed går upp som skytteligaledare i Allsvenskan med 16 fullträffar.

Ishaq Abdulrazak inhoppare och målskytt

I den andra halvleken klev tremålskytten Nyman ut och in kom Ishaq Abdulrazak. Nio minuter senare var det han som var gladast på plan efter att ha nickat in 4-1 efter en bra slagen hörna från Sead Haksabanovic.

Det blev också slutresultatet denna afton.

Tre poäng till Peking som gör att man är med där uppe och slåss om en topp tre-placering med två omgångar kvar av Allsvenskan.