Snöfall och lika i premiären

Bild från Bildbyrån

Ari Skulason presenterade sig med ett drömmål i premiären och kunde blivit hjälte för Peking. Men Sirius kvitterade och matchen slutade 1-1.

IFK Norrköping gick till paus med 1-0 i hemmapremiären mot Sirius. Nyförvärvet Ari Skulason hade slagit till en bra bit utanför och ett drömmål var några sekunder senare ett faktum. Men snyggaste målet i hans karriär var det inte, något han snabbt viftade bort i halvtidsintervjun i Discovery+.

Men allt var inte på topp. Snöfall i Norrköping och pausen som annars är 15 minuter lång, fick förlängas med fem. För snön som hade lagt sig på PlatinumCars Arena skulle röjas bort.

När andra halvlek sedan kunde starta så var det Sirius som kom ut som det bättre laget. När man anfall efter anfall kändes farliga så hängde ett mål i luften. Som också skulle komma. Jacob Ortmark med kvitteringen i den 56:e minuten.

Norrköping saknade inte chanser efter det. Men det syntes att snön påverkade spelet, för båda lagen givetvis. En frispark i ribban från Sead Haksabanovic och ett boll inne från Totte Nyman, som på ett korrekt sätt vinkades bort för offside.

1-1 i premiären och nu är bollen i rullning. Men framöver så får vi hoppas att bollen rullar lite bättre.