IFK Norrköping tog efterlängtad seger

IFK Norrköping tog en efterlängtad seger när man på bortaplan vann mot Kalmar FF under måndagskvällen. 2-0 skrevs slutresultatet till efter mål från Isak Bergmann Johannesson och Christoffer Nyman.

IFK Norrköping tog direkt tag i bortamatchen mot Kalmar, men utan att skapa några riktiga farligheter. Sedan byttes matchbilden tillfället med mer boll för Kalmar och ett par farliga inkast, långa sådana, med Norrköping försvarade sig bra.

Istället kunde Norrköping få press igen och utdelning. Jonathan Levi på kanten med ett inspel till Isak Bergmann Johannesson som säkert nickade in 1-0 för Norrköping i den 28:e minuter. Självförtroendet växte och tio minuter senare var det Totte Nymans tur att nicka in 2-0, efter fins inspel från Alexander Fransson.

Halvtidsresultatet 2-0 stod sig sedan matchen ut. Detta tack vare flera fina räddningar av Isak Pettersson i den andra halvleken bland annat.

Tre väldigt viktiga poäng i en tid som varit väldigt tung för IFK Norrköping.

Alexander Fransson säger följande till Dplay efter matchen:

– Det var tufft, speciellt i de fasta situationerna. Men tycke vi städa undan dom bra, säger Alexander Fransson efter matchen.

– En stor laginsats idag och hög arbetsmoral över hela planen. Att få med oss nollan där var underbart skönt.

Efter vinsten är nu Norrköping fyra i Allsvenskan.

– Det är bara fokusera och ta en match i taget, säger Fransson i Dplay.

---

Hela laget ska givetvis hylla. Men lite extra för exempelvis Simon Thern som sliter väldigt hårt denna kväll. Även fint försvarsspel från Rasmus Lauritsen och fina räddningar för Isak Pettersson.

Viktigt med den hållna nollan också. Där har man något att bygga vidare på.