• Hem
  • IFK-nytt
  • IFK Norrköping blev straffade i Helsingborg
IFK Norrköping blev straffade i Helsingborg

IFK Norrköpings tråkiga svit fortsätter. Förlust med 3-2 ikväll borta mot Helsingborg innebär att man nu har fyra raka matcher utan vinst.

Det blev en drömstart för IFK Norrköping när man efter tre minuter var i ledning efter att Alexander Fransson skjutit in ledningsmålet. Resten av halvleken blev dock en mardröm.

På ett tveksamt sätt fick Helsingborg straff efter åtta minuter. Inga misstag och 1-1. Än mer tveksamt var det när Helsingborg fick sin andra straff i matchen efter 22 minuter på klockan. Den gången stod Isak Pettersson för en räddning, men returen petade hemmalaget in.

Norrköping kom ut bättre i andra halvlek och dominerade. Kändes hetare, skapade många målchanser och fick dessutom utdelning till slut när Isak Bergmann Johannesson tryckte dit 2-2 efter fint anfall.

Men en försvarsmiss förstörde allt i slutet. Bra omställning från Helsingborg som kunde hitta en fristående Rasmus Jönsson som bara tryckte in 3-2 från nära håll.

Fyra raka matcher utan seger för Norrköping. Kändes som att det var idag det skulle och borde vända, men Norrköping fick ingen enkel väg med domslut som är mycket tveksamma.

---

IFK Norrköping ska ta med sig andra halvlek från denna match. Den är bra. Resten är bara att glömma.

Kul att se hur Pontus Almqvist kommer in i andra och visar att han är ett ständigt hot framåt.