Tankar från HV71s medlemsmöte

Bild från Bildbyrån

Tankar från HV71s medlemsmöte

Som varje år hölls det medlemsmöte eller rättare sagt tvingades hållas medlemsmöte för det finns ingenting som klubben avskyr så mycket som dessa årliga medlemsmöten. I år var inget undantag mot tidigare år, det var lika obekvämt och intetsägande som alltid. Lögner kombinerat med bortförklaringar, nervösa svar och obesvarade frågor. Samtidigt som HV71 går för fullt med att försöka sälja ut Husqvarna Garden i antalet medlemmar så står man under en timma och ljuger oss upp i ansiktet, vägrar svara på frågor och klappar varandra på ryggen gång på gång.

BB190909 SH024

Agne Bengtsson, Styrelseordförande SDHL, under SDHL:s upptaktsträff den 9 september 2019 i Stockholm.

Viktigaste för Sten-Åke var att försvara Agne.. gång på gång...

Där stod alltså personerna som nyligen körde ner oss i hockeyallsvenskan och berömde varandra, för hur många gånger berömde inte Sten-Åke, Agne Bengtsson trots att hans medverkan var bland det mest pinsamma jag sett. Han hade inte en aning om vad han skulle svara på frågorna och nervositeten spred sig hela vägen genom rutan. Johan Hult gav egentligen bara ett klart svar och det var att man gjort klart med en ny huvudtränare. Annars var det bara en massa svammel och bortförklaringar. Frågan kom där svaret blev att styrelsen trots fiaskot inte satt sina platser till förfogande och lite luddigt från Sten-Åke att dom avstått sitt arvode.

Att styrelsen inte satt sina platser till förfogande efter säsongen är ett mysterium i vilket annat företag som helst så hade huvuden rullat. Men inte i HV där väljer man att köra på som om ingenting hade hänt, bara man får 7000 medlemmar så är man glad och nöjd...

BB210409 CS063

HV71:s sportchef Johan Hult och general manager Peter Ekelund på läktaren under match två i kvalet till SHL mellan HV71 och Brynäs den 9 april 2021 i Jönköping.

Styrelsen måste bort illa kvickt


Tillbaka till Sten-Åke. Han har meddelat sin avgång vilket inte kommer en dag för tidigt. Men efter detta så förekommer han mer än någonsin i olika forum i tid och otid. Det blir mest bara dumt då hans enda egentliga uppdrag verkar vara att försvara Agne Bengtsson och i vissa drag liknar det hela 2015 där man gjorde vad man kunde för att måla upp sportchefen till enda syndabock för att gömma sig. Nuvarande styrelse måste bort det enda dom egentligen bevisat är att det inte finns någon hockeybakgrund och en rejäl portion okunskap.

Det enda vi egentligen vet är att vi inte vet eller få veta någonting av HV71 (som vanligt) Jag blir orolig över att dom själva inte har en aning om vad dom ska göra. Inte så konstigt då besluten fortfarande fattas av samma personer som körde ner föreningen i Hockeyallsvenskan.

Anders Wilander var egentligen det enda vettiga på ett annars meningslöst möte. Han verkar ha drivet, kunskapen och pondusen som behövs för att vända på detta. Det känns som en frisk fläkt och jag är övertygad om att han vid årsmötet kommer ändra på ett och annat inom HV71.

Den första personalbesparingen efter degraderingen blev för övrigt den mentala coachen Magnus Carlson..

BB190328 MB016

HV71s Mental Coach Magnus Carlson jublar under kvartsfinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Färjestad den 28 mars 2019 i Jönköping.