Nu räcker det - Rahm måste bort!
Nu räcker det - Rahm måste bort!

Bild från Bildbyrån

Nu räcker det - Rahm måste bort!

Efter en stark inledning av matchen så föll HV71 återigen som ett korthus. Och man föll också rejält, man blev totalt söndermalda och självförtroendet fick sig nog en allra sista smäll.

Det såg stundtals ganska lovande ut för HV71 borta mot Örebro ikväll. En tidig ledning som senare skulle bli till en 2-0 ledning. Men sen föll allt igen, som det gjort hela säsongen. Och frågan är hur detta sätter sig mentalt i en redan förstörd och sargad trupp. På något sätt så tror jag att detta var käftsmällen som sänkte allt. Laget spelade bra och en uddamålsförlust hade man kanske skakat av sig men inte detta.

BB210109 JB046

HV71:s Didrik Strömberg deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och HV71 den 9 januari 2021 i Örebro

Nicklas Rahm måste bort - fort!

Ser man till målen som HV71 lyckades göra ikväll så finns det framförallt en gemensam nämnare och det är avsaknad av glädje, konstigt nog, där inte minst repriserna visar detta. Visst spelarna skriker men inte av glädje utan en bit av frustration lämnar dem, men allt känns påklistrat och falskt, även om dom själva i botten försöker glädjas så är det nog ett skrik av förtvivlan.

En sekvens i matchen som egentligen förklarar läget är när huvudtränare Nicklas Rahm står och pekar och gapar med hela handen mot domaren lutandes över sin egen spelare i båset. Nej det sänder inga bra signaler till någon. Det visar allt annat än bra signaler till spelarna i båset som behöver det rakt motsatta.


BB210109 JB042

HV71:s tränare Nicklas Rahm under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och HV71 den 9 januari 2021 i Örebro.

Tre nyförvärv hjälper inte

Sportchefen Johan Hult stod i pausen och sa att det finns pengar till att värva in spelare till truppen men vad hjälper det? Ser man till vad man redan har så räcker det, problemet sitter inte där. Det är uppenbart att Nicklas Rahm som huvudtränare inte håller måttet och kanske är det just detta hans spelare visar på isen. Varför ska vi jubla när dom vill ha förändring i båset?

I samhället i övrigt så fungerar det som så: Gör man ett dåligt jobb och dessutom gör det som chef över flera andra individer som man ska leda i positiv utveckling, då får man sparken. Nicklas Rahm är ett klockrent exempel på en dålig chef.

Johan Hult kan värva in halva NHL men så länge Rahm är kvar i båset kommer det fortfarande vara fritt fall HV...

Nicklas Rahm måste bort och det skulle skett för längesedan.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget