Inför SM-finalen: ”Luleå är favoriter med tanke på erfarenheten”
  • Hem
  • HV-Bloggen
  • Inför SM-finalen: ”Luleå är favoriter med tanke på erfarenheten”
Inför SM-finalen: ”Luleå är favoriter med tanke på erfarenheten”

Bild från Bildbyrån

Inför SM-finalen: ”Luleå är favoriter med tanke på erfarenheten”

Ikväll inleds SM-finalserien mellan seriesuveränen HV71 och Luleå. För HV:s del så är det andra gången laget spelar SM-Final den första var säsongen 2016-17 där fick man nöja sig med ett silver. Så det finns revansch att hämta för HV71.

Idag spelas första matchen i finalserien mellan HV71 och Luleå i SDHL. Målet för HV:s damer var att ta sig till SM-final och när det nu är infriat så läggs det som varit åt sidan och full fokus läggs på tungviktsmötet mot Luleå där den första matchen äger rum ikväll i COOP Norrbotten Arena.


BEF2 CF55 9388 4386 A42 B 980 FB7 E48547

Joakim Engström under semifinal 1 mellan Djurgården och HV71

Enligt HV:s tränare Joakim Engström så behöver laget göra en felfri match om man ska få med sig en seger hem från Luleå ikväll. Luleå har under inledningen av säsongen kantats av skador men allt eftersom så är flera tillbaka och Luleå är ett lag som på allvar kan hota seriesuveränen HV71.

– Luleå har också ett stort favoritskap. De har varit väldigt bra i de senaste matcherna och vem som helst kan vinna det här. Det handlar om vem som vill mest i stunden, säger Engström i en intervju med Jönköpings-Posten.

61 F576 F8 2232 424 A 93 E2 39 CA2 B09 E851

Michelle Löwenhielm hälsar på supportrar efter första semifinalen mot Djurgården.

Finalspelet spelas i bäst av fem matcher där den första spelas i Luleå ikväll. Efter detta spelar HV två raka hemmamatcher på fredag och söndag. Skulle HV vinna de inledande två matcherna kan laget vid vinst hissa bucklan hemma i Kinnarps Arena under söndagen.


Kvällens match startar 18.35 och visas på SVT 2, SVT24 eller SVT Play.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget