Ineffektivt HV71 föll i seriepremiären
Ineffektivt HV71 föll i seriepremiären

Bild från Bildbyrån

Ineffektivt HV71 föll i seriepremiären

Frölunda var det lag som öppnade säsongspremiären starkast och hemmalaget tog också ledningen med 1-0 genom Patrik Carlsson i powerplay efter 7.18 spelat. HV71 kändes anonyma i första perioden och hade svårt att komma till avslut man spelade bra men saknade effektivitet. Med bara minuten kvar så utökade hemmalaget ledningen till 2-0 genom Linus Nässén vilket blev slutresultatet efter säsongens 20 första spelade minuter.

"Det är en ganska jämn match. Vi visste att de skulle komma ut hårt på oss. Vi måste vara noggranna och." säger Anton Wedin till C More.

BB200919 CS033

Frölundas Stefan Elliot , Patrik Carlsson och Nicklas Lasu jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 den 19 september 2020 i Göteborg.

Hemmalaget öppnade även den andra perioden starkast och HV71 stod inte att känna igen från tidigare försäsongsmatcher. Spelet i numerärt överläge som varit ett starkt vapen var blekt, såpass blekt att man påmindes lite om hur det såg ut för någon säsong sedan där ett HV-powerplay gav en kalla kårar.

Hemmalaget utökade till 3-0 genom Lucas Raymond och HV:s problem blev bara större och större, en timeout hade behövts för att sparka igång laget, men kom aldrig. Emil Johansson hade ingen kul andra period mot ett hårt pressande Frölunda. Sammanfattningsvis ett virrigt och planlöst HV71 med ett bortblåst försvarsspel som inte skapade någonting i den andra perioden.

BB200919 CS059

Simon Önerud deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 den 19 september 2020 i Göteborg.

Tredje perioden var i HV-ögon inte mycket roligare än dom två första. Lojt, trött, ineffektivt och nonchalant spel där tankarna på att få sätta sig i den nya spelarbussen låg före tankarna om spelet på isen. Nej, denna match var inget rolig, men framförallt så kom den ganska oväntat om man ser till hur försäsongen sett ut. Det finns fortfarande en hel del kvar att jobba med visade det sig efter en eftermiddag i Göteborg. Matchen slutade 3-0 till Frölunda.

Heja HV in med pucken, Hej hej!

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget