En ovärdig behandling, HV71
En ovärdig behandling, HV71

Bild från Bildbyrån

En ovärdig behandling, HV71

Idag kom alltså beskedet att Martin Thörnberg är en av spelarna som får lämna HV71.

Desto längre tid det har gått sen jag läste raderna än desto mer felaktigt känns detta beslut. Det är alltså en HV-ikon som fått lämna, någon som för bara några månader sedan benämndes som ”Konungens återkomst”. Detta känns inte rätt någonstans.

Stal hans ”C” framför ögonen

Självklart ska man inte spela i ett lag på denna nivå beroende vad det står för namn på ryggtavlan utan efter prestation och betydelse på och utanför isen. För två säsonger sedan så trodde jag nog att det var tack och hej för Martin, men han kom tillbaka och belöningen blev att klubben snodde hans C och satte på Simon Önerud.0374567 D 322 D 4 AAA AF75 E107 D7 B7259 A

Martin Thörnberg deppar efter att Färjestads Carl Jakobsson (ej i bild) gjort 1-1 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Färjestad den 10 januari 2019 i Jönköping.

Inget ont om Simon Önerud på något sätt. Men Thörnberg är för många ett större namn och betytt mer än Simon i dagsläget. Under denna säsong så har det varit lite upp och ner och det är väl inte så konstigt. Jag tror nog att det tog rätt rejält för Martin att efter allt han gjort för klubben bli av med sitt C speciellt då risken att det kanske är sista säsongen funnits där i bakhuvudet.

Plågades inte av skada

Martin plågades i år inte av skadan som fick honom själv att tänka tanken att det kanske var dags att lägga av under föregående säsong. Faktum är att ju längre in på säsongen det gått desto mer har jag sett och tänkt att killen har minst en säsong kvar i sig och jag är tämligen övertygad om att han hade spelet av den med bravur.


E032 D326 A0 C4 4 E52 9 B6 F F704756 CDB0 C

fruktansvärt ovärdigt avslut

Med tanke på Coronaviruset som drabbat världen så fick Martin istället ett rekordtidigt tack och hej då från moderklubben utan att få chansen att avsluta med att spela slutspel. Detta känns både fel och ovärdigt efter allt Martin gjort för klubben. Jag kan helt enkelt inte köpa detta och jag har svårt att acceptera det.

Nyligen så erbjöd sig spelare att avstå ev del av sin lön för att kunna hjälp klubben under denna svåra tid. Detsamma hade garanterat Martin gjort för att spela i klubben under ännu en säsong. Han hade säkerligen köpt rakt av att få spela i både tredje och fjärdefemman han har ju skickats upp på läktaren och jobbat sig tillbaka.

Detta avslut är ovärdigt en kille och kulturbärare som Martin Thörnberg. Han skulle självklart skulle fått avsluta på sina egna vilkor. Man river inte upp ett kontrakt med en spelare som Thörnberg på detta sätt, det är fruktansvärt lågt gjort. Efter allt han gjort så är det minsta man kunnat göra är att låta han själv meddela sitt avslut. Riktigt lågt gjort, HV71.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget