Detta behöver HV71 göra - såga av högsta stegen
Detta behöver HV71 göra - såga av högsta stegen

Bild från Bildbyrån

Detta behöver HV71 göra - såga av högsta stegen

Förlusten i gårdagens match mot Leksand var ännu en käftsmäll för HV71 och oss fans. Men det som kändes ännu värre var högerkroken som Nicklas Rahm delade ut efter matchen..

Krisen i HV71 blev inte mindre efter gårdagens förlust mot Leksand. Men en sak är i nuläget betydligt värre och det är att som supporter tvingas sitta hemma i soffan och invänta en avslutande högerkrok. Ja, för så känns det faktiskt när lagets huvudtränare står och ler och är nöjd över insatsen förlust efter förlust..

Självklart har HV71 en policy hur och vad man ska säga till media men ibland får man ändå dra fram det gamla uttrycket "att tiga är guld" I en så hårt pressad situation är det verkligen rätt val att låta Rahm tala hade det inte varit bättre att låta någon annan föra fram orden?

Det känns som en rejäl käftsmäll att match efter match få höra att laget gör det bra, visar energi och är på väg i rätt riktning. Det som oroar mig mest är om det faktiskt är så att han tror på det själv? Nej det känns faktiskt som ett hån mot oss supportrar, vi är inte blinda!

BB201128 MB009

HV71:s tränare Nicklas Rahm reagerar under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Skellefteå den 28 november 2020 i Jönköping.

Något måste hända men frågan är vad och jag tror i ärlighetens namn inte att varken Ryan Lasch eller sju andra nyförvärv kan rädda denna situation, problemet sitter inte där. Utan det är en stege där man i första hand ska kapa dom översta stegen.

Jan-Erik Persson har (tack och lov) sedan tidigare lämnat föreningen och nu är det dags för hans högra och vänstra hand Sten-Åke Karlsson att göra detsamma tillsammans med Agne Bengtsson. Ersätts dom positionerna av nya modernare röster så kommer det ge eko nedåt i ledet.

Johan Hult har fått enormt mycket kritik som sportchef och det ingår såklart i hans roll att få just detta. Men i mågnt och mycket så är den inte helt rättvis. Hans jobb är att värva spelare till laget antingen namnkunniga sådana eller spelare som har framtiden för sig och på sikt kan generera pengar. Där har han lyckats väl genom åren. Däremot så kan han inte svära sig fri från tränarna han värvat där ett gäng har fått gå genom åren. Men att han skulle behöva lämna sin position som sportchef, nej absolut inte.

Återigen kapa de översta stegen på stegen så att säga. Det är inte Johan Hult eller Johan Davidssons fel att ingenting händer. Utan det är herrarna över dessa som likt många år inte vågar fatta egna beslut med risk att göra kompisen ledsen. Därför har ingenting hänt och händer det något så är utgången som alltid att andra offras medan Agne och Sten-Åke sitter kvar.

BB170429 ZY027

HV71:s Sportchef Johan Hult håller ett tal till spelarna i omklädningsrummet efter final 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Brynäs den 29 april 2017 i Jönköping. Fotograf

Nicklas Rahm där finns det ingen annan utväg att gå än att gå skilda vägar oavsett hur hårt en det tar på föreningen att sparka ännu en tränare, det är och förblir ett måste. Men den intressanta frågan är vart blickarna riktas efter detta och då får man se högre upp än Johan Hult.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget