Hockeysilly

Bild från Bildbyrån

Växjö Lakers meddelar: Tre spelare lämnar

Växjö Lakers meddelar idag att tre spelare lämnar klubben. Det handlar om målvakten Viktor Andrén, backen Linus Högberg och forwarden Roman Horák.

- Växjö Lakers tackar ovan tre för deras tid i klubben och önskar dem stort lycka till i deras fortsatta karriärer, säger Sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Sportchefen berättar också att man för samtal med andra spelare i laget om en fortsättning.

- I övrigt förs samtal som kan innebära att ej nämnda spelare med utgående kontrakt lämnar eller förlänger, avslutar Henrik.

Hockeysilly

Bild från Bildbyrån

Lämnar AIK - klar för seriekonkurrent

Det var inför förra säsongen som AIK Hockey värvade in Emil Aronsson från Mora. Men redan efter en säsong i Stockholm står det nu klart att forwarden lämnar.

24-åringen har nämligen skrivit på för seriekonkurrenten Södertälje.

"Ny center klar! Välkommen till SSK Emil Aronsson", skriver klubben på sin Twitter.

Aronsson bidrog med 13 poäng på 49 matcher i AIK den gångna säsongen.

Hockeysilly

Bild från Bildbyrån

KLART: Johan Ryno lämnar Lugano

Det var i mitten på februari som Johan Ryno lämnade Färjestad för spel med Lugano i Schweiz. Men där borta blev det bara en match innan säsongen tvingades avslutas.

Nu meddelar klubben att 33-åringen inte ingår i klubbens framtidsplaner och därmed lämnar.

Under den gångna säsongen blev det 15 poäng på 30 SHL-matcher med Färjestad och en match i Lugano utan att hamna i poängprotokollet.

Hockeysilly

Bild från Bildbyrån

Beskedet: Frölunda permitterar alla sina spelare och anställda

Många klubbar runt om i Sverige har drabbats hårt ekonomiskt den senaste tiden av anledning att matcher inte kan spelas. I SHL handlar det om mångmiljonbelopp där vi bland annat kunnat se hur Djurgården samlar in pengar.

Nu agerar Frölunda. Klubben permitterar alla sina spelare och anställda, något som Göteborgs-Posten rapporterar om idag.

– All tillsvidareanställd personal och alla med kontrakt är permitterade fram till den 30 april. Det gäller samma regler för alla andra som permitteras, berättas Peter Pettersson Kymmer, medieansvarig för klubben, för GP.

I dagsläget är det inte aktuellt att varsla eller friställa personal från klubben.

– Det är inte aktuellt just nu. Nu har vi fattat detta beslut – och det gäller fram till den 30 april. Vad som händer efter det vet varken du eller jag. Det är omöjligt att sia om. SHL kan också sätta en möjlig riktlinje, säger Peter Pettersson Kymmer till tidningen.

Hockeysilly

Bild från Bildbyrån

OFFICIELLT: Skriver på för Malmö Redhawks

Idag blev det officiellt att tvillingarna Ponthus Westerholm och Pathrik Westerholm skriver på för SHL-klubben Malmö Redhawks.

Båda två kommer närmast från spel i finska klubben Lukko och har skrivit på ett avtal som sträcker sig över tre säsonger.

– Pathrik är en skridskostark center med hög arbetskapacitet. Vi kommer att ha nytta av honom i alla spelformer och han är en spelare som både kan sätta upp spel och trycka dit puckarna på egen hand, säger sportchef Patrik Sylvegård till klubbens hemsida och fortsätter:

– Ponthus är kanske lite mer av en målskytt. Han sticker gärna in näsan och är med när det hettar till lite extra. En spelare som utvecklats mycket under de senaste säsongerna. Bröderna tillsammans utgör så gott som en hel kedja tillsammans och det ska bli spännande att följa deras framfart.

Pathrik Westerholm bidrog med 37 poäng på 52 matcher under den gångna säsongen, medan Ponthus Westerholm hade en notering på 42 poäng på 59 matcher i Finland.

Hockeysilly

Bild från Bildbyrån

Målvakten osäker på en fortsättning i Vita Hästen

Vita Hästen har sedan tidigare målvakten Oscar Masiello under kontrakt i ytterligare en säsong. Utöver honom har både Niklas Lundström och Viktor Kokman representerat klubben under den gångna säsongen.

Den sistnämnda är nu osäker på sin framtid i klubben.

– Jag hamnar i ett konstigt läge själv, utan att ha pratat med klubben. Men det är så jag har känt sedan säsongen tog slut. Jag hamnar lite i kläm där. Jag förstår om Hästen vill förlänga med Niklas – det vore inget konstigt alls, säger Viktor Kokman till Norrköpings Tidningar.

Något som däremot är klart är att Kokman kommer fortsätta spela hockey. Men om det blir i Vita Hästen finns inga svar på än.

– Vi får se helt enkelt. Jag kommer att spela hockey i alla fall. Var någonstans vet jag inte, säger han och lägger till:

– Det känns som att det kommer ta en längre tid innan alla klubbar har fått koll på det ekonomiska läget. Jag hoppas – oavsett om jag är kvar eller inte – att Hästen kan fortsätta med det som påbörjades i år. Det vore tråkigt om det blir ett brödgäng som åker och får stryk hela tiden. Speciellt med tanke på säsongen innan, då vi kom väldigt mycket sist.

27-åringen spelade 37 matcher i HockeyAllsvenskan under den gångna säsongen och landade på 89,8 i räddningsprocent.