Dagens hockeygodis: Enström kommer hem

Dagens hockeygodis: Enström kommer hem

Det kan te sig som att ta vatten över huvudet, men de faktum att Tobias Enström nu återvänder till Sverige och Modo kan inte överdrivas. För föreningen Modo betyder det förstås otroligt mycket rent sportsligt, men jag skulle våga påstå att det betyder ännu mer för den forna hockeystaden Örnsköldsvik.

Jag unnar Ö-viksborna det här så otorligt mycket och hoppas att detta kan tända hockeyelden i staden igen. Får det går inte att komma undan att Modo somnat in både som varumärke och som attraktionspunkt på hockeykartan.

Jag erkänner. Jag är färgad. Jag har följt Tobias Enström med milimeterprecision sedan han var junior i Modo och har vi något enstaka tillfälle gjort någon intervju med honom. Framför allt har jag spenderat tid i den hockeylada i Nordingrå där familjen Enström producerade den ena talangfulla hockeyungen efter den andra där Tina, Tommy, Thomas och Tobias alla spelat på högsta nivå, och där pappa Ulf gjort allt mellan att vara tränare, utvecklingsansvarig till att köra bussen på bortamatcherna.

Kommer Modo att nå hela vägen till SHL tack vare Tobias Enström?

Nej, givetvis inte bara till följd av det. Däremot har man nu en stomme som göra att man kan börja bygga något som kan bli riktigt bra. Tobias Enström är 33 år och har 11 säsonger i NHL bakom sig. Förutsatt att han nu stannar för gott i Örnsköldsvik så har man nu någonstans mellan tre till fem år på sig att bygga sitt lag kring en spelare som vet hur man vinner nationellt - och internationellt.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget