Fotbollsilly - Senaste Silly Season Nyheterna för Fotboll
  • Hem
  • Fotbollsilly
Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Marko Johansson skriver nytt kontrakt med Malmö FF

Marko Johansson var denna säsong utlånad till allsvenska nykomlingen Mjällby, men återvände till Malmö FF under sommaren.

På slutet har 22-åringen fått speltid när Johan Dahlin varit borta och laget har fortsatt vinna matcher.

Nu står det klart att målvakten förlänger sitt avtal med klubben. Ett avtal som gäller fram till och med säsongen 2022.

– Det känns jättebra att förlänga mitt kontrakt. Jag är född i den här staden och har spelat i MFF sedan jag var fyra år gammal. Mina år på lån har förberett mig för att få chansen att spela här i MFF, så det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Målet nu är att vinna SM-guld och nå gruppspel i Europa, säger målvakten till klubbens hemsida.

Dela inlägg
Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Astrit Ajdarevic lämnar Djurgården

I februari 2019 skrev Astrit Ajdarevic på för Djurgården. Nu lämnar mittfältaren klubben, detta bekräftar klubben på sin officiella hemsida idag.

– Det har varit en kort tid här i Djurgården som har känts mycket längre än den var. Ambitionen från min sida var att komma hit för att vinna guld och den uppfylldes. Att få göra drömmar till verklighet var mitt motto och den drömmen slog in. Så jag vill ge ett stort tack till alla i Djurgårdsfamiljen som har stöttat under den här perioden då jag av olika anledningar inte varit här, säger Ajdarevic till klubbens hemsida.

30-åringen tog en time out från fotbollen för ett tag sedan och har under den tiden tränat på egen hand.

Vad som händer nu är i dagsläget oklart.

Dela inlägg
Fotbollsilly

Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Elfsborg lånar ut anfallaren till allsvensk konkurrent

Denna säsong har Deniz Hümmet fått sparsamt med speltid i Elfsborg och nu väljer Borås-klubben att låna ut sin spelare.

23-åringen kommer från och med nu spela för seriekonkurrenten Örebro SK, ett lån som sträcker sig året ut.

ÖSK:s Manager Axel Kjäll om att få in anfallaren:

– Vi har sedan början av fönstret arbetat med att kartlägga spelare för att förstärka truppen med fokus på de offensiva positionerna. Efter en bra dialog med IF Elfsborg känns det väldigt bra att få hit Deniz som är en spelare med egenskaper som vi kommer ha stor nytta av, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– Deniz är duktig i sitt offensiva kombinationsspel, bra runt motståndarens straffområde och har en karaktär som vi kommer få stor nytta av. Han är användbar på många positioner och ger oss fler offensiva alternativ, något som kommer gynna oss under hösten, säger Axel Kjäll.

Hümmet kom till Elfsborg inför säsongen 2018 från Trelleborg men har hittills inte fått det att lossna. Möjligtvis sker det nu i ÖSK som spelar match i Allsvenskan mot IFK Norrköping på söndag.

Dela inlägg
Fotbollsilly

Foto: Magnus Lejhall / Bildbyrån

Uppgifter: Mohanad Jeahze klar för ny klubb i Allsvenskan

Den 23-årige försvararen Mohanad Jeahze var med om att ta upp Mjällby AIF i Allsvenskan förra säsongen. I år har det blivit elva matcher i Allsvenskan - men inom kort kan ett klubbyte ske.

Det är SportExpressen som skriver att Hammarby blir spelarens nästa klubbadress. Uppgifter som sportchef Jesper Jansson inte vill kommentera.

– Inga kommentarer, säger han till tidningen.

Dela inlägg
Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Uppgiter: Muamer Tankovic förlänger med Hammarby

Kontraktet med Hammarby löpte ut och Muamer Tankovic såg sig efter en ny klubbadress. Men hittills har det inte hänt nu.

Nu är en vändning på väg att ske. Det är SportExpressen som rapporterar om att 25-åringen förlänger kontraktet med Hammarby istället - åtminstone säsongen ut, enligt tidningen.

Denna säsong har det blivit tio matcher i Allsvenskan och tre mål. Snart kan det bli mer.

Dela inlägg
Fotbollsilly

Foto: Johan Bernström / Bildbyrån

KLART: Filip Rogic återvänder till Allsvenskan

Nu är det klart. Filip Rogić återvänder till Allsvenskan där han skrivit på för AIK. Ett kontrakt som sträcker sig fram till och med 2022.

– Filip är en intensiv spelartyp som kommer att tillföra energi till laget. Han är en poängspelare med en karaktär som passar bra in i AIK, säger AIK Fotbolls sportchef Henrik Jurelius till klubbens hemsida.

27-åringen spelade i Allsvenskan så sent som förra säsongen och kommer närmast från spel i den ryska ligan där han spelat för Orenburg.

– Det känns fantastiskt att vara här. Jag ser fram emot att bidra med ett hårt arbete och förhoppningsvis bidra med poäng, säger Filip Rogić till AIK:s hemsida.

Dela inlägg