• Hem
  • Dragskott
  • Två starka perioder grundlade Luleås premiärvinst - Victor Berglund och Petter Emanuelsson två av härförarna

Seriefavoriterna Luleå inledde SHL med att inkassera en hemmaseger mot Färjestad, tillika en annan het guldkandidat.

Norrbottningarna visade prov på en grymt disciplinerad defensiv och ett frejdtigt anfallsspel i de två första perioderna mot ett odisciplinerat FBK.

Värmlänningarna ägde förvisso den tredje akten, vilket delvis var frukten av att Luleå bevakade ledningen och blev alltför passiva.

LHF vann sammanfattningsvis utan tvivel rättvist rent helhetsmässigt och visade upp många fina kvaliteter i kvällens sammandrabbning som lovar gott inför fortsättningen.

***

Nyförvärvet Victor Berglund var bäst i Luleå-lägret med sin kreativa offensiv där han inte minst visade upp vassa skottegenskaper. Allt mer talar för att han kommer kunna fylla luckan efter Jesper Sellgren på ett rätt så bra sätt.

***

Firma Linus Klasen/Niklas Olausson var stundtals tongivande framåt och visade upp en bra kemi. En helt okej SHL-premiär för en duo som besitter en fantastiskt hög kapacitet och kan ännu bättre.

Petter Emanuelsson svarade för ett snyggt mål, jobbade hårt och var en av de främsta på forwardssidan.

Karl Fabricius ska såklart också lyftas fram lite extra. Inte minst med tanke på det viktiga målet och krigarinsatsen i defensiven.

***

Arvid Holm släppte visserligen in tre pytsar, men kämpade på riktigt bra mellan Färjestadsstolparna och höll nere Luleås ledning i de två första perioderna. Den storvuxne målvakten stod för många finfina ingripanden.

***

Talangfulle Albert Johansson var bäst i bortalaget. En back som har en eminent blick för spelet.

***

Daniel Viksten var för övrigt en av få FBK-forwards som kommer undan med ett bra betyg. En svårstoppad lirare med sin irrationella spelstil.

Matchfakta

Luleå - Färjestad 4-2 (2-0, 1-0, 1-2)

Första perioden:
1-0 Victor Berglund (Juhani Tyrväinen, Linus Klasen), 2-0 Niklas Olausson (Nils Lundkvist, Erik Gustafsson), spel fem mot fyra.

Andra perioden:
3-0 Petter Emanuelsson (Victor Berglund, Isac Brännström), spel fem mot fyra.

Tredje perioden:
3-1 Daniel Viksten (Albert Johansson, Jacob Peterson), 3-2 Albert Johansson (Oskar Bäck, Gustav Rydahl), 4-2 Karl Fabricius, mål i tom målbur.

Skott: 44-31 (19-9, 18-13, 7-9).