Lag i SM-slutspelet kan tvingas lämna walk over vid Covid-utbrott
  • Hem
  • Dragskott
  • Lag i SM-slutspelet kan tvingas lämna walk over vid Covid-utbrott
Lag i SM-slutspelet kan tvingas lämna walk over vid Covid-utbrott

Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Lag i SM-slutspelet kan tvingas lämna walk over vid Covid-utbrott

SM-slutspelet drar igång nästa vecka och det finns en stor oro för att eventuella Covid-utbrott kan förvandla slutspelsfesten till rena rama "cirkusen".

SHL-sporthchefen Johan Hemlin tydliggör vad som gäller inför slutspelet i en intervju med SHL.se.

Det kan bli tal om att lag tvingas lämna walk ower i värsta fall.

- Under slutspelet går det inte att skjuta matcher i samma omfattning som i grundserien då det är ett helt annat tidsutrymme. Ett lag som drabbas av ett stort utbrott som innebär att man inte kan komma till spel medför att laget sannolikt får lämna WO, och då med en förlust som följd. Vid ett sådant fall så tar man match efter match enligt schemat, SHL kan möjligen göra någon justering av schemat men det är högst begränsat. Med andra ord kan man i princip säga att det blir otroligt svårt för ett lag att slutföra slutspelet om man får ett stort coronautbrott under en matchserie. Ett lag som inte kan slutföra serien får lämna slutspelet, oavsett hur ställningen i matchserien ser ut, säger Johan Hemlin till SHL.se.

Noterbart är att ovanstående inte gäller kvalspelet (bäst-av-sju-matchserien mellan de två sämsta SHL-lagen) i jakten på SHL-kontraktet.

Där handlar det helt enkelt om att pausa matchserien vid eventuella Covid-utbrott.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget