Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet
Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Målvakt

Christoffer Rifalk, Rögle
Räddningsprocent: 97,92.

Jättesuccén fortsätter för norrbottningen. Rögle vann två raka matcher mot Frölunda den senaste veckan och säkrade semifinalplatsen. Christoffer Rifalk vaktade kassen i båda bataljerna och släppte bara in en enda balja.

***

Backar

Niklas Hansson, Rögle
Mål: 1. Assist: 2.

På tal om heta Rögle-spelare. Niklas Hansson har varit grymt nyttig den senaste tiden. Allroundbacken var involverad i tre mål när RBK säkrade avancemanget till semifinalen i onsdags.

Daniel Sondell, Luleå
Mål: 1. Assist: 2.

Luleå har en överraskande stark vecka bakom sig. Det är inte minst ett flertal backar som har klivit fram i LHF-lägret. Däribland exempelvis Daniel Sondell, som avgjorde den tredje kvartsfinalmachen mot Skellefteå och har visat prov på ett stabilt spel i allmänhet.

***

Forwards

Emil Larsson, Örebro
Mål: 3. Assist: 0.

Närke-gänget svarade för en mäktig insats i kvartsfinalserien mot Leksand. Emil Larsson var en av härförarna. En spelare som har växlat upp ordentligt i slutspelet. Tre fullträffar på lika många matcher den aktuella veckan och matchvinnare i den sista kvartsfinalen.

Juhani Tyrväinen, Luleå
Mål: 2. Assist: 1.
Ytterligare en av många mycket formstarka Luleå-spelare. Juhani Tyrväinen har visat upp sitt breda register på sistone. Dels i form av att vara en härlig energispelare och "retsticka" med ett hårt jobb över hela banan. Dels i form av den suveräna offensiven.

Daniel Zaar, Rögle
Mål: 2. Assist: 2.
En av stöttepelarna i Rögles eminenta kvartsfinalserie mot Frölunda. Daniel Zaar har varit suverän i kedjan med Simon Ryfors och Dennis Everberg. En trio som har kompletterat varandra imponerande bra.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget