Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet
Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Målvakt

Gustaf Lindvall, Skellefteå
Räddningsprocent: 95,56.

Västerbottningarna vann den första kvartsfinalmatchen mot Luleå - men vinsten satt onekligen hårt åt. Gustaf Lindvall klev fram rejält i "maratonmatchen" och hade stor del i segern. Både med tur och skicklighet.

***

Backar

Miika Koivisto, Växjö
Mål: 2. Assist: 1.

Växjö har inlett slutspelet i form av två raka vinster mot Färjestad. Rutinerade Miika Koivisto har varit tongivande i båda bataljerna. Den OS-meriterade finländaren har varit involverad i tre mål.

Niclas Burström, Skellefteå
Mål: 2. Assist: 0.

På tal om rutinerade tvåvägsbackar. Niclas Burström var en härförare i prestigemötet med Luleå genom att mäkta med två fullträffar. Däribland segermålet.

***

Forwards

Rodrigo Abols, Örebro
Mål: 2. Assist: 2.

Närke-gänget svarade för en kanonmatch i kvartsfinalpremiären borta mot Leksand. Rodrigo Abols var lite extra framträdande i den btaljen. Lettländaren mäktade med fyra (!) poäng. En jätte i kedjan med Borna Rendulic och Robin Kovacs i övrigt.

Borna Rendulic, Örebro
Mål: 1. Assist: 2.

Beträffande den redan nämnda superkedjan. Borna Rendulic svarade också för en prestation utöver det vanliga i form av en grym offensiv prestation mot Leksand.

Simon Ryfors, Rögle
Mål: 2. Assist: 2.

Rögle-centern - som har blommat ut ordentligt den här säsongen och blivit en toppspelare - fortsätter att göra dundersuccé. En av RBK:s främsta kuggar i kvartsfinalserien mot Frölunda hittills. Kedjan med Daniel Zaar och Dennis Everberg i övrigt har kompletterat varandra utmärkt den senaste tiden.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget