Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Jhonas Enroth, Örebro
Räddningsprocent: 100.

Given i veckans lag. Den NHL-meriterade målvakten stod på huvudet när Örebro bortabesegrade Luleå. En match där LHF hade ett enormt chansövertag.

***

Backar

Chay Genoway, Brynäs
Mål: 1. Assist: 1.

Brynäs prestigevärvning har kommit igång på allvar och bidragit till en stark BIF-vecka. Involverad i två mål när Gävle-gänget krigade till sig tre poäng hemma mot Växjö.

Jesse Virtanen, Färjestad
Mål: 1. Assist: 1.

Hårdsatsande Färjestad har inlett seriespelet bra. Jesse Virtanen har varit en av många tongivande spelare i FBK-lägret. Spetsbacken var en av härförarna när Färjestad bortabetvingade Linköping förra veckan.

***

Forwards

Anton Rödin, Brynäs
Mål: 4. Assist: 1.

Beträffande heta Brynäs-spelare. Anton Rödin har infriat de högt ställda förväntningarna hittills. En jätte den senaste veckan. Inte minst i segermatchen mot Växjö.

Nick Olesen, Brynäs
Mål: 1. Assist: 3.

På tal om Anton Rödin. Nick Olesen är också glödhet. Dansken - som lirade i HockeyAllsvenskan under större delen av förra säsongen och gjorde några SHL-matcher med Oskarshamn - har visat prov på bra kemi i Rödins kedja den senaste tiden.

Max Veronneau, Leksand
Mål: 0. Assist: 4.

Kedjan med Max Veronneau, Patrik Zackrisson och Nils Åman har en stark vecka bakom sig. Det är inte minst den sistnämnde som har övertygat. En spelare med en bra karaktär och stark offensiv i samma paket.