Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Gustaf Lindvall, Skellefteå
Räddningsprocent: 93,11.
Skellefteå stod för en stark insats i SHL-premiären genom att bortabetvinga Djurgården redan under ordinarie speltid. Gustaf Lindvall visade vägen med sitt högklassiga målvaktsspel.

***

Backar

Kristian Näkyvä, Örebro
Mål: 2. Assist: 0.

Örebro-backen bevisade att han är en av SHL:s främsta backar i seriepremiären mot Rögle. Finländaren svarade för en eminent offensiv prestation mot skåningarna.

Marcus Högström, Djurgården
Mål: 1. Assist: 1.
Ytterligare en framträdande back rent offensivt i SHL-premiären. Marcus Högström var delaktig i båda Djurgårdsmålen mot Skellefteå.

***

Forwards

Konstantin Komarek, Luleå
Mål: 2. Assist: 2.
Österrikaren höll hov när Luleå hemmabesegrade Linköping. Inblandad i fyra (!) mål. Det var bland annat den fina framspelningen till det matchvinnande 3-2-målet som stack ut.

Patrik Karlkvist, Oskarshamn
Mål: 1. Assist: 2.
Den rutinerade forwardens SHL-debut blev sannerligen lyckad. Patrik Karlkvist - som har dominerat i HockeyAllsvenskan de senaste åren och är en joker i Oskarshamnslägret - hade stor del i IKO:s hemmavinst mot Timrå med sin 2+1-meny.

Ty Rattie, Timrå
Mål: 2. Assist: 1.

Timrå slår ur underläge i SHL och har inte alltför många forwards som har levererat rejält på en väldigt hög nivå. Ty Rattie är ett av undantagen. Den NHL-meriterade forwarden fick en kanonstart i SHL-debuten rent individuellt genom att vara involverad i hela tre baljor.