Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Jhonas Enroth, Örebro
Räddningsprocent: 98,36.
Den rutinerade målvakten har en suverän vecka bakom sig och stor del i att Örebro har skaffat sig ett så pass bra utgångsläge i topp fyra-striden. Jhonas Enroth släppte bara in ett mål på två matcher. Nollan borta mot Luleå stack ut lite extra.

***

Backar

Nick Ebert, Örebro
Mål: 2. Assist: 2.

På tal om exempel på heta Örebro-spelare. ÖHK:s prestigevärvning börjar komma igång på allvar. Nick Ebert var i första hand lysande när Närke-gänget körde över Oskarshamn på hemmaplan. En batalj där amerikanen var inblandad i tre mål.

Adam Wilsby, Skellefteå
Mål: 0. Assist: 1.
Den talangfulle liraren - som var utlånad till Södertälje för allsvenskt spel under större delen av förra säsongen - fortsätter att övertyga. En backkugge för Skellefteå och viktig i såväl offensiven som defensiven. En pjäs som har goda möjligheter att bli etablerad i en ännu bättre liga på sikt.

***

Forwards

Carter Ashton, Leksand
Mål: 3. Assist: 2.
En av några forwards i Leksandslägret med det lilla extra i offensiven. Kanadensaren, som ryktas vara överens om en kontraktsförlängning med masarna, bara kör. Insatsen nu senast hemma mot Brynäs - där Carter Ashton mäktade med tre (!) mål - var något alldeles extra.

Rodrigo Abols, Örebro
Mål: 3. Assist: 2.

Ytterligare en glödhet ÖHK-spelare. Den 25-årige centern är ovanligt skridskostark och kreativ för sin storlek. En spelare som har gått framåt mycket den här säsongen och betyder mycket för Örebros offensiv. Rodrigo Abols nätade i samtliga matcher den aktuella veckan och var involverad i totalt fem mål.

Niko Ojamäki, Linköping
Mål: 2. Assist: 0.

En av tämligen många formstarka spelare i LHC, som är på minst sagt god väg att undvika kvalspel. Niko Ojamäki har inte direkt var suverän rent helhetsmässigt den här säsongen, men är onekligen på gång. Segerorganisatör när östgötarna bortabesegrade Brynäs och tog full pott i den extremt viktiga sexpoängsmatchen.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget