Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Oscar Alsenfelt, Malmö
Räddningsprocent: 93,48.

Malmö har ytterligare (!) en tämligen vass vecka bakom sig. Rutinerade Oscar Alsenfelt vaktade kassen i båda matcherna. Redhawks-målvakten höll nollan när skåningarna hemmabetvingade namnkunniga Frölunda.

***

Backar

Jesper Jensen Aabo, Malmö
Mål: 1. Assist: 1.

På tal om ett exempel på ytterligare en formstark Malmö-pjäs. Jesper Jensen Aabo har visat upp ett vasst allroundspel den senaste tiden.

Filip Berglund, Linköping
Mål: 0. Assist: 1.
Linköping tog en grymt viktig trepoängare genom att bortabesegra Färjestad. Filip Berglund var en av de främsta kuggarna i den matchen med sitt gedigna tvåvägsspel.

***

Forwards

Patrik Lundh, Linköping
Mål: 2. Assist: 0.

En spelare som har lyft sig i jämförelse med i fjol. Den KHL-meriterade forwarden tog ett stort ansvar i matchen mot Färjestad. Dels genom att sätta det matchvinnande målet, dels genom att mäkta med ytterligare en balja och en bra spelmässig insats i allmänhet.

Marek Hrivik, Leksand
Mål: 1. Assist: 2.
Leksands motor på forwardssidan. Marek Hrivik toppar förvisso inte SHL:s poängliga, men har det bästa poängsnittet. En härförare när LIF bortabetvingade Brynäs i prestigematchen - en sammandrabbning där slovaken var involverad i tre mål.

Ponthus Westerholm, Malmö
Mål: 3. Assist: 0.

En av många glödheta Malmö-spelare. Ponthus Westerholm har visat prov på sina fina offensiva skills den senaste tiden. Tre fullträffar på två matcher den aktuella veckan inger respekt. En lysande tredjelänk i kedjan med Pathrik Westerholm och Emil Sylvegård i övrigt.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget