Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Viktor Fasth, Växjö
Räddningsprocent: 100.

Den rutinerade målvakten fortsätter att övertyga. Det blev två raka nollor (Frölunda och Linköping på hemmaplan) den senaste veckan.

***

Backar

Niklas Hansson, Rögle
Mål: 1. Assist: 3.
Rögle är på väg att ta nästa steg som lag. Allt talar för att laget kommer vara en av de främsta guldutmanarna den här säsongen. Niklas Hansson är en av spelarna som har tagit nästa steg. En tämligen solid allroundback. Involverad i fyra mål den senaste veckan.

Joel Persson, Växjö
Mål: 2. Assist: 3.
Den powerplayskicklige backen har - precis som väntat - levererat i Växjö-återkomsten den här säsongen. Det faktum att Joel Persson toppar backarnas poängliga i SHL säger en hel del. Fullständigt lysande i offensiven på sistone.

***

Forwards

Peter Cehlarik, Leksand
Mål: 2. Assist: 3.

En av Leksands offensiva spjutspetsar som har gett laget en ny dimension den här säsongen. Peter Cehlarik har presterat i match efter match med sitt breda offensiva register. En jätte i hemmasegern mot Brynäs, där han stod för en 2+1-meny.

Fredrik Forsberg, Leksand
Mål: 1. Assist: 2.
Doldisen - som bara hade svarat för två poäng på 17 SHL-matcher innan lördagens batalj - blixtrade till rejält nu senast när Luleå hemmabetvingades. En match där Fredrik Forsberg var inblandad i tre av målen.

Emil Pettersson, Växjö
Mål: 3. Assist: 2.

Spetsforwarden var en besvikelse i fjol i paritet till de höga förväntningarna. Det har gått desto bättre den här säsongen så här långt. Den Tre Kronor-meriterade liraren har varit en stark offensiv kraft i Växjö-lägret. Det blev totalt fem poäng på tre matcher den senaste veckan.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget