Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

David Rautio, Luleå
Räddningsprocent: 92
.
En av två tämligen formstarka Luleå-målvakter. David Rautio vaktade kassen i segermatchen mot Linköping och briljerade med högklassiga ingripanden i kritiska matchskeden.

***

Backar

Nils Lundkvist, Luleå
Mål: 3. Assist: 2.
På tal om glödheta Luleå-spelare. Nils Lundkvist - som hade en halvdan serieinledning i paritet till de skyhöga förväntningarna - har prickat in kanonformen den senaste tiden. En jätte. Framför allt nu senast när LHF besegrade Färjestad i en batalj där han svarade för två fullträffar och ett magnifikt spel i allmänhet.

Jonas Junland, Linköping
Mål: 1. Assist: 2.

Visst - det blev förlust mot Luleå, men Linköping gjorde det rätt så bra rent spelmässigt i två perioder i den bataljen och har en fin vecka bakom sig sett till helheten med sex poäng på tre matcher. Rutinerade Jonas Junland har dragit ett tungt lass på backsidan med sitt starka tvåvägsspel.

***

Forwards

Anton Rödin, Brynäs
Mål: 2. Assist: 2.
Brynäs är sannerligen på stark uppgång i och med storsegern mot självaste Frölunda. Spetsforwarden Anton Rödin var en av härförarna i den matchen och noterades för totat fyra poäng på två matcher den senaste veckan. Rödin får ta ett stort ansvar framöver när det handlar om Brynäs jakt på att ta nästa steg efter några tunga säsonger.

Emil Sylvegård, Malmö
Mål: 2. Assist: 0.
Malmö har något bra på gång och goda möjligheter att klättra från bottenträsket. Skåningarna - som bara spelade en match den senaste veckan - svarade för en heroisk insats mot Skellefteå. Tvåmålsskytten Emil Sylvegård, som har underpresterat rent helhetsmässigt den här säsongen hittills, bevisade att han i grund och botten är en energispelare och stark offensiv kraft i samma paket i den matchen.

Henrik Törnqvist, Linköping
Mål: 3. Assist: 0.

Den underskattade Motala-produkten har fått islossning på sistone. Tre mål på lika många matcher imponerar. Lysande mot Oskarshamn, tillika en match som 24-åringen avgjorde.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget