Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan
Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Jonas Gunnarsson, HV71
Räddningsprocent: 100.

HV71 ångar på och när det gäller målvaktssidan är det Jonas Gunnarsson som har övertygat mest den senaste tiden. Den Tre Kronor-meriterade burväktaren höll nollan när serieledarna bortabesegrade Södertälje.

***

Backar

Axel Bergkvist, Mora
Mål: 1. Assist: 2.
Talangfulle Axel Bergkvist - som värvades från Bik Karlskoga - har tagit nästa steg i Mora-dressen den här säsongen så här långt. Den spelskicklige 21-åringen är en imponerande stark offensiv kraft i MIK-lägret. NHL-draftade Bergkvist var inte minst vass när Mora hemmabetvingade redan nämnda Bik.

Emil Andrae, HV71
Mål: 1. Assist: 2.

Stortalangen bara kör och fortsätter att bevisa att han är för bra för HockeyAllsvenskan. Den 19-årige Västervikssonen är en gigant i såväl offensiven som defensiven.

***

Forwards

Fredrik Forsberg, HV71
Mål: 4. Assist: 5.

Många blev förvånade när Fredrik Forsberg bestämde sig för att följa med HV71 ner till HockeyAllsvenskan, trots att han hade en bra SHL-säsong bakom sig. Den målfarlige liraren har onekligen levt upp till de grymt högt ställda förväntningarna hittills och toppar seriens poängliga med god marginal. Den senaste veckan - där Forsberg var involverad i nio (!) mål på tre matcher - var något utöver det vanliga.

Christopher Bengtsson, Björklöven
Mål: 4. Assist: 1.
Björklöven är ett topplag även den här säsongen. Delvis tack vare Christopher Bengtssons framfart. Den SHL-meriterade forwarden var inte minst vass när västerbottningarna vände och vann hemma mot Mora.

William Wikman, Västerås
Mål: 4. Assist: 1.

Västerås - med tre raka segrar i bagaget - är på stark uppgång efter en säsong som varit ojämn rent helhetsmässigt. William Wikman utgör en av spelarna som har visat vägen på sistone. Bland annat när VIK vann hemma mot Almtuna.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget