Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Pavel Khomchenko, AIK
Räddningsprocent: 93,18.

AIK har en suverän vecka bakom sig i form av idel trepoängare. Pavel Khomchenko vaktade kassen både mot Almtuna borta och Västervik hemma. Den 26-årige ryssen ingav stabilitet och släppte bara in tre mål på dessa bataljer.

***

Backar

Emil Andrae, HV71
Mål: 0. Assist: 5.

HV71 går som tåget och fortsätter att vinna. Stortalangen Emil Andrae - som draftades redan i andrarundan förra året - utgör en av många formstarka spelare. Västervikssonen var involverad i fem mål den aktuella veckan och vass över hela rinken.

Chad Billins, HV71
Mål: 0. Assist: 3.

Ytterligare en het HV71-back. En av HockeyAllsvenskans mest meriterade backar har visat framfötterna i serieinledningen och betyder mycket för smålänningarna med sin skicklighet samt rutin.

***

Forwards

Fredrik Forsberg, HV71
Mål: 3. Assist: 3.
Många höjde på ögonbrynen när Fredrik Forsberg - degraderingen till trots - valde att köra vidare i HV71 efter att ha varit så pass bra i SHL. Ett beslut som kan bli guld värt för Jönköpings hockeystolthet i SHL-kampen. Forsberg har levererat som förväntat inledningsvis och mäktade med hela sex poäng på två sammandrabbningar den senaste veckan. En gigant när HV71 bortabetvingade Vita Hästen.

Tyler Vesel, HV71
Mål: 3. Assist: 2.
På tal om Fredrik Forsberg. Kedjekollegan Tyler Vesel - tillika prestigevärvningen från Björklöven - är också inne i ett stim. Spetscentern har varit en offensiv attraktion på sistone.

Henrik Björklund, Bik Karlskoga
Mål: 3. Assist: 1.

Bik Karlskoga blandade och gav som lag den senaste veckan, men Henrik Björklund levererade stadigt och fortsätter att övertyga.