Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Filip Larsson, HV71
Räddningsprocent: 100.

En av två vassa HV71-målvakter. Den NHL-draftade målvakten räddade 24 skott och höll nollan när Jönköpingsgänget besegrade AIK på bortaplan.

***

Backar

Nichlas Torp, HV71
Mål: 0. Assist: 2.

Rutinerade Nichlas Torp - som är en av många profilstarka HV71-spelare - har levt upp till de högt ställda förväntningarna hittills. Solid i defensiven, men även bra framåt.

Jimmie Jansson Lorek, Västerås
Mål: 1. Assist: 2.
Västerås-stjärnan fortsätter att bevisa att han är en allsvensk toppback i offensiven. Jimmie Jansson Lorek vann backarnas poängliga i HockeyAllsvenskan i fjol och har goda möjligheter att göra det igen.

***

Forwards

Johan Eriksson, Almtuna
Mål: 3. Assist: 3.

Almtuna går som tåget. Delvis tack vare Johan Erikssons sylvassa offensiv. Sex poäng på två matcher den senaste veckan inger respekt. Fyra (!) av poängen mäktades med hemma mot Tingsryd.

Hampus Harlestam, Almtuna
Mål: 2. Assist: 2.

På tal om glödheta Almtuna-forwards. Hampus Harlestam, tillika Johan Erikssons kedjekollega, är också inne i ett mäktigt stim. Ytterligare en lirare som höll hov mot Tingsryd.

Alexander Lunsjö, Västerås
Mål: 1. Assist: 4.

Västerås fick islossning nu senast hemma mot Vita Hästen. En match där många klev fram. Inte minst Alexander Lunsjö, som var inblandad i fem (!) av fullträffarna. Lunsjö tog stora kliv i fjol och verkar vara på väg att ta ytterligare ett steg framåt den här säsongen.