Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan
Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Jacob Johansson, Timrå
Räddningsprocent: 93,85.

Linköpingsbekantingen hade höga förväntningar på sig när han värvades till Timrå förra året - förväntningar som Jacob Johansson i allra högsta grad har infriat så här långt. Tik-målvakten har en riktigt bra vecka - där han höll nollan i två av tre bataljer och var med om idel vinster - bakom sig.

***

Backar

Kim Johansson, Vita Hästen
Mål: 1. Assist: 2.

Norrbottningen har fått ett enormt lyft den här säsongen och utvecklats till en toppback i HockeyAllsvenskan. En spelare med kapacitet för att göra bra ifrån sig även i SHL i rätt roll och med nog mycket förtroende. Den offensivt begåvade liraren var involverad i tre mål den senaste veckan.

Patrick Wiercioch, Timrå
Mål: 0. Assist: 5.

Timrås NHL-meriterade nyförvärv har fått en flygande start i sin nya klubb. Imponerande stabil i såväl offensiven som defensiven. Patrick Wiercioch kommer bli en av Tik:s viktigaste kuggar i jakten på SHL-avancemanget.

***

Forwards

Viktor Lodin, Timrå
Mål: 4. Assist: 5.

Örebro-bekantingen är såklart given i veckans lag. Viktor Lodin har dominerat totalt den senaste tiden och bjudit på läckra mål. En tämligen klockren tredjelänk i kedjan med Christopher Liljewall och Sebastian Hartmann i övrigt.

Jens Lööke, Timrå
Mål: 3. Assist: 2.

Ytterligare en av många heta Timrå-spelare. Inblandad i fem mål på tre matcher. Härföraren när medelpadingarna vann prestigematchen mot Modo.

Nick Olesen, Södertälje
Mål: 2. Assist: 4.

Artisten - som gjorde succé i SHL med Oskarshamn under utlåningen tidigare under säsongen - har en grym vecka bakom sig i form av en briljant offensiv. En gigant när Södertälje hemmabesegrade Vita Hästen i en batalj där Nick Olesen stod för fyra (!) poäng.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget