Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan
Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Matteus Ward, Mora
Räddningsprocent: 93,62.

Mora tog tre raka trepoängare den senaste veckan. Matteus Ward - som övertygade redan i ett flertal matcher innan den här veckan - vaktade kassen i samtliga sammandrabbningar och stod för en riktigt bra insats rent helhetsmässigt. Nyköpingsprodukten är på väg att blomma ut till en målvakt av allsvensk toppklass.

***

Backar

Michael Kapla, Västervik
Mål: 1. Assist: 4.

Västervik ångar på. Det faktum att VIK är seriefemma i HockeyAllsvenskan får betraktas som en imponerande prestation utifrån förutsättningarna. Michael Kapla är en av härförarna med sitt gedigna spel i såväl offensiven som defensiven. Den NHL-meriterade 25-åringen var involverad i fem mål den aktuella veckan.

Dennis Fröland, AIK
Mål: 1. Assist: 3.
Den 28-årige backen var en stark offensiv kraft i Bik Karlskoga, men har - sett till helheten - inte varit lika vass som väntat i AIK-tröjan hittills. Dennis Fröland är emellertid onekligen på rätt väg. En stark offensiv kraft i Stockholmslaget på sistone.

***

Forwards

Anton Svensson, Tingsryd
Mål: 3. Assist: 2.

Given i veckans lag. Anton Svensson har fått ett fantastiskt lyft den här säsongen och är utan tvivel en spelare som skulle kunna göra bra ifrån sig i SHL i rätt roll och med nog mycket förtroende. En härförare i ett Tingsryd som har tagit stora kliv den här säsongen.

Oscar Eklind, Mora
Mål: 4. Assist: 1.
En av flera heta MIK-spelare. Fem pinnar på tre matcher inger respekt. Noterbart är att Oscar Eklind gjorde hattrick i hemmavinsten mot Väsby.

Alexander Lunsjö, Västerås
Mål: 4. Assist: 1.

Västerås har en fin vecka bakom sig med två vinster på tre matcher och poäng i samtliga dessa bataljer. Underskattade Alexander Lunsjö stack ut mest med en 4+1-meny och ett eminent spel i allmänhet.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget