Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan
Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Tim Juel, Bik Karlskoga
Räddningsprocent: 100.

Given i veckans lag. Tim Juel - som har utvecklats till en av HockeyAllsvenskans främsta målvaktsprofiler - höll nollan i två (!) matcher den senaste veckan. Bland annat mot Björklöven på bortais. Det är sannerligen ingen tillfällighet att 26-åringen ryktas vara aktuell för SHL-spel inför nästa säsong.

***

Backar

Johan Larsson, Bik Karlskoga
Mål: 0. Assist: 5.

Den rutinerade pjäsen med SHL-meriterna - som hade en tung säsong i AIK-tröjan i fjol - har varit oväntat vass i Bik Karlskoga-återkomsten. Eminent den senaste veckan. Involverad i fem mål och ett stabilt spel i allmänhet.

Eric Norin, AIK
Mål: 1. Assist: 3.
Ytterligare en rutinerad back med SHL-meriter som är tillbaka i ett lag som han har representerat tidigare i karriären. Eric Norin betyder mycket för AIK i såväl offensiven som defensiven.

***

Forwards

Oskar Stål Lyrenäs, Mora
Mål: 3. Assist: 3.
En av några Mora-spelare som har haft en imponerande utveckling den här säsongen. Målfarlige Oskar Stål Lyrenäs går från klarhet till klarhet i match efter match. Den 22-årige forwarden har goda möjligheter att etablera sig på en ännu högre nivå än HockeyAllsvenskan. Björklöven-bekantingen stack ut lite extra i söndagens hemmavinst mot AIK.

Johan Johnsson, AIK
Mål: 1. Assist: 4.

Den juniorlandslagsmeriterade centern har varit bra på allsvensk nivå tidigare i karriären. Johan Johnsson har fått ytterligare en dimension i sitt spel under tiden i AIK. Involverad i fem mål den senaste veckan.

Christopher Bengtsson, Södertälje
Mål: 1. Assist: 3.
Södertälje lyckades hemmabetvinga namnkunniga Björklöven - en match som Christopher Bengtsson avgjorde. Den 27-årige centern, som har haft en hel del skadeproblem den här säsongen, är en av SSK:s viktigaste kuggar på forwardssidan i kampen om SHL-platsen.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget