Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan
Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Bild från Bildbyrån

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Fredrik Bergvik, Södertälje
Räddningsprocent: 97,5.

Den NHL-draftade målvakten - som spelade i Hockeyettan så sent som i fjol - är på väg mot genombrottet på en högre serienivå. En klippa mellan stolparna i formstarka Södertälje den senaste tiden och bara ett insläppt mål på två matcher den aktuella veckan.

***

Backar

Andreas Hjelm, Södertälje
Mål: 0. Assist: 1.
Beträffande exempel på heta SSK-spelare. Rutinerade Andreas Hjelm har tagit ett stort ansvar i Södertälje-lägret den senaste tiden med sitt höga "hockey-IQ".

Amil Krupic, Kristianstad
Mål: 1. Assist: 3.

Den 24-årige Halmstadsprodukten har fått det stora genombrottet i HockeyAllsvenskan den här säsongen. Hela 35 poäng på 45 matcher - vilket är näst bäst av samtliga backar i den svenska andraligan - säger en hel del. Det blev fyra nya pinnar den här veckan.

***

Forwards

Adam Tambellini, Modo
Mål: 2. Assist: 5.

Modos succévärvning fortsätter att prestera. Inblandad i sju (!) mål på två matcher den senaste veckan. En gigant när Öviksgänget hemmabetvingade Kristianstad. Sannolikheten att Adam Tambellini spelar på en högre serienivå nästa säsong förefaller tämligen stor.

Jonathan Johnsson, Modo
Mål: 2. Assist: 3.

På tal om Modo-pjäser som med relativt stor sannolikhet spelar på en högre serienivå nästa säsong - även om Övikslaget inte tar sig dit. HockeyAllsvenskans poängkung bara kör.

Patrik Karlkvist, Modo
Mål: 3. Assist: 1.
Ytterligare en glödhet Modo-lirare. Tredjelänken i superkedjan med redan nämnda Jonathan Johnsson och Adam Tambellini är inne i ett stim. En av härförarna nu senast mot Kristianstad.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget