Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher
Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Djurgården - Linköping

Matchtips: X.

En av tre SHL-matcher under torsdagen. Tämligen svårtippat. Djurgården krigar för att säkra slutspelsplatsen och Linköping kämpar för att undvika kvalspel. Stockholmarna har blandat och gett den senaste tiden. LHC kan ståta med fyra raka trepoängare och är dessutom obesegrade under ordinarie speltid i fem bataljer i följd. Djurgården har 2-1 i inbördes möten och Linköping är ett halvdant bortalag. Östgötarna har dock en hög kapacitet och känslan är att bortalaget får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

***

Rögle - Leksand

Matchtips: 1.

Match mellan två lag med guldpotential. Rögle siktar på att vinna serien, medan Leksand alltjämt har möjlighet att bli topp två. RBK har en del att jobba på efter två raka nederlag. Leksand - med sex raka vinster - är inne i ett fantastiskt stim och är dessutom bortastarka. Lägg därtill att LIF kan ståta med 2-1 i inbördes möten. Skåningarna har dock i grunden ett bättre spelarmaterial. Tipset utgörs av att Rögle inkasserar full pott. Delvis till följd av lagets offensiva övertag.

***

Oskarshamn - HV71

Matchtips: 1.

Derbydags i Oskarshamn. En tillställning som betyder extremt mycket för IKO i jakten på att undvika kvalspel. HV71 är redan klara för kval och har "bara" hedern att spela för. Oskarshamn har visserligen förlorat tre av de fyra senaste matcherna, men är på stark uppgång i och med bortavinsten mot Malmö nu senast. HV71 är uppe i nio (!) raka nederlag. Jönköpingsgänget har å andra sidan 3-0 i inbördes möten. Oskarshamn har emellertid så mycket mer att spela för än HV71 den här gången. Tipset är att IKO drar det längsta strået och inkasserar en vinst redan under ordinarie speltid.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget