Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher
Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Luleå - Brynäs

Matchtips: 1.

En match där Luleå är tämligen stora favoriter. Sex hemmavinster i följd och totalt åtta vinster på de tio senaste matcherna imponerar. Brynäs ska emellertid på intet sätt räknas bort. Gävle-gänget har rest sig på ett fantastiskt sätt och tre raka trepoängare inger respekt. Lägg därtill att BIF vann det senaste mötet lagen emellan. Tipset utgörs dock av att LHF tar revansch. Mycket till följd av det defensiva övertaget.

***

Skellefteå - Frölunda

Matchtips: X.

Svårtippat var ordet. Skellefteå - med två vinster på de tre senaste matcherna - är på gång. Frölunda blir en ordentlig utmaning. Göteborgarna har gjort en mycket bättre säsong än SKE hittills och sex vinster på de sju senaste matcherna är starkt. Frölunda vann dessutom när lagen möttes senast. Västerbottningarna har å andra sidan betvingat Göteborgsgänget tidigare under säsongen och besitter en hög grundkapacitet. Känslan är att Skellefteå krigar till sig minst en poäng.

***

Växjö - Rögle

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i toppstriden. Växjö föll förvisso nu senast borta mot Skellefteå, men tog trots allt poäng och har två segrar på de tre senaste matcherna. Rögle har gjort en suverän säsong rent helhetsmässigt, men är på nedgång (två nederlag på de tre senaste matcherna). Skåningarna vann dock det senaste mötet lagen emellan och är bortastarka. Lakers har å andra sidan besegrat RBK tidigare under säsongen och är ett väldigt bra hemmalag. Tipset är att smålänningarna drar det längsta strået. Mycket tack vare målvaktsspelet.

***

Linköping - Leksand

Matchtips: 1.

Läget är prekärt för Linköping, som är uppe i nio (!) förluster i följd. Det ska emellertid påpekas att LHC gjorde en bra match - sett till spelet - borta mot topplaget Luleå i tisdags. Leksand blir en oerhört svår utmaning. Masarna kan stoltsera med fem segrar på de sex senaste matcherna och är obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en jämn sammandrabbning. Känslan är att Linköping studsar tillbaka. Delvis med tanke på den höga kapaciteten på forwardsfronten.

***

HV71 - Färjestad

Matchtips: 1.

HV71:s poängbehov är extremt efter fyra nederlag på de fem senaste matcherna. Färjestad - med fem förluster på de sex senaste matcherna - är också ett lag i motvind. FBK har visserligen 2-0 i inbördes möten, men har inte direkt varit något suveränt bortalag och Jönköpingsgänget är ett lag med väldigt mycket potential. Tipset är att HV71 tar revansch genom att vinna redan under ordinarie speltid.

***

Djurgården - Örebro

Matchtips: X.

Ovisst värre. Djurgården har mycket att jobba på efter fyra raka förluster. Örebro - med sex poäng på de tre senaste matcherna - har goda möjligheter. Inte minst med tanke på att ÖHK i grunden har ett bättre lag. Stockholmarna vann dock det senaste mötet lagen emellan och är ett bra hemmalag. Tipset utgörs av att Dif får med sig minst en poäng. Delvis tack vare målvaktsspelet..

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget