Dragskott tippar onsdagens matcher i SM-slutspelet
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar onsdagens matcher i SM-slutspelet
Dragskott tippar onsdagens matcher i SM-slutspelet

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar onsdagens matcher i SM-slutspelet

Örebro - Leksand

Matchtips: 1.

Det råder inga som helst tvivel om att Örebro ska betraktas som favoriter i Behrn Arena. ÖHK har inlett kvartsfinalspelet på ett imponerande sätt och inkasserat två raka segrar redan under ordinarie speltid. Leksand ska emellertid på intet sätt räknas bort. LIF är ett lag med oerhört mycket potential. Framför allt på forwardssidan, där spetskompetensen är eminent. Närke-gänget är dock oerhört hemmastarka. Örebro kan dessutom stoltsera med 5-1 (!) i inbördes möten lagen emellan den här säsongen. Tipset utgörs av att ÖHK vinner redan under ordinarie speltid.

***

Luleå - Skellefteå

Matchtips: X.

En tämligen svårtippad match. Luleå svarade för en heroisk insats i måndags och har goda möjligheter på onsdagskvällen. Inte minst med tanke på målvaktsspelet. Skellefteå har dock i grunden ett bättre lag och kan dessutom ståta med 4-2 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen. Lägg därtill att SKE är bortastarka. Det är upplagt för ytterligare en rysare. Känslan är att bataljen inte avgörs under ordinarie speltid.

***

Färjestad - Växjö

Matchtips: 2.

En måste-vinna-match för Färjestads del. Växjö leder med 3-0 i matcher och har möjlighet att utnyttja en "matchboll" redan under onsdagskvällen. Det mesta talar för att så blir fallet. Lakers har inte minst ett stort offensivt övertag. Det känns som att Växjös offensiva skills kommer fälla avgörandet. Tipset utgörs av att smålänningarna säkrar semifinalplatsen genom att vinna redan under ordinarie speltid.

***

Frölunda - Rögle

Matchtips: 2.

Lagen möttes under tisdagen - på onsdag är det redan dags för ytterligare en sammandrabbning. Rögle är utan tvivel favoriter. Skåningarna kan stoltsera med 3-0 i matcher och mäktiga 14-2 (!) i målskillnad i den här kvartsfinalserien. RBK har ett enormt stort mentalt övertag och är bortastarka. Frölunda lär stå emot rätt så bra, men känslan är att Rögle återigen blir för svåra för västkustgänget. Delvis med tanke på lagets defensiva övertag.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget