• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Björklöven - Kristianstad

Matchtips: 1.

En match där Björklöven är stora favoriter. Västerbottningarna körde över Södertälje på bortaplan i premiären och har i grunden ett mycket bättre spelarmaterial än Kristianstad. KIK åkte dessutom på en förlust i fredags (Bik Karlskoga på hemmais). Det ska mycket till för att Löven ska tappa poäng på onsdagskvällen. Tipset utgörs av att hemmalaget håvar in tre poäng.

***

Modo - Västervik

Matchtips: X.

Svårtippat värre. Västervik vann det senaste mötet lagen emellan, men det var en jämn match. Modo är ett lag med en hög kapacitet och hemmaplansfördelen väger tungt. Det lär bli ytterligare en tuff batalj. Känslan är att Öviksgänget får med sig minst en pinne den här gången.

***

Mora - AIK

Matchtips: 1.

Ytterligare en väldigt svårtippad sammandrabbning. Mora krigade till sig en poäng borta mot Vita Hästen och är ett lag med mycket potential. AIK blir en tuff utmaning. Stockholmarna pressade självaste HV71 på bortaplan i seriepremiären. Gnaget lär stå emot bra i Dalarna. Tipset är att MIK blir för svåra i slutändan den här gången. Delvis med tanke på hemmalagets vassa forwardsbesättning.

***

Södertälje - Troja/Ljungby

Matchtips: 1.

Södertälje jagar revansch efter bottennappet i premiären hemma mot Björklöven. Troja/Ljungby - som föll borta mot Almtuna - har också mycket att jobba på. SSK har i grunden ett bättre spelarmaterial och hemmaplansfördelen väger tungt. Tipset utgörs av att Sportklubben studsar tillbaka. Mycket tack vare lagets höga offensiva kapacitet.

***

Vita Hästen - Almtuna

Matchtips: 1.

Vita Hästen, som krigade till sig en hemmavinst mot svårspelade Mora, jagar lagets andra raka vinst. Almtuna - med en hemmavinst mot Troja/Ljungby i bagaget - har också visat gott gry på sistone. Det är upplagt för en jämn batalj i Östergötland. Vita Hästen har ett snäppet bättre lag. Tipset är att Norrköpingslaget styr upp det här. Mycket med tanke på lagets starka forwardssida.

***

HV71 - Västerås

Matchtips: 1.

Onsdagens mest intressanta tillställning. Två SHL-kandidater drabbar samman. HV71 vann förvisso hemma mot AIK i premiären, men har en del att jobba på rent spelmässigt. Västerås - som vann hemma mot Tingsryd i fredags - blir en ordentlig utmaning. Jönköpingsgänget känns oavsett strået vassare. Inte minst på forwardsfronten. Känslan är att smålänningarna går vinnande ur den här prestigematchen.

***

Tingsryd - Bik Karlskoga

Matchtips: 2.

Ovisst var ordet. Tingsryd krigade tappert borta mot namnkunniga Västerås, men blev till slut poänglösa. Bik Karlskoga får betraktas som ett enormt kraftprov. Värmlänningarna fick med sig tre poäng från Kristianstad i premiären och har i grunden ett mycket bättre lag. Därmed inte sagt att Taif ska räknas bort. Smålandslaget besitter en hög kapacitet och är jobbiga att möta. Känslan är emellertid att Karlskoga-gänget blir för svåra i slutändan. Delvis till följd av bortalagets vassa offensiv.