Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Modo - Mora

Matchtips: 1.

En oviss match. Modo har förvisso torskat fem av de sex senaste matcherna, men är på stark uppgång i och med storvinsten hemma mot Västerås nu senast. Mora blir en tuff utmaning. MIK har förvisso varit halvdana de senaste veckorna, men är ett lag med mycket potential. Masarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan och är bortastarka. Öviksgänget besitter dock i grunden en enorm kapacitet och känslan är att hemmalaget drar det längsta strået.

***

Kristianstad - Björklöven

Matchtips: 2.

Det skiljer hela 44 (!) poäng mellan lagen, men det råder inga tvivel om att den här sammandrabbningen är tämligen oviss. Kristianstad har vunnit ett av två möten lagen emellan den här säsongen och är ett lag med mycket karaktär. Björklöven kan dock ståta med tre vinster på de fyra senaste matcherna och har i grunden ett bättre lag. Lägg därtill att västerbottningarna är bra i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att Björklöven håvar in tre poäng. Mycket till följd av lagets starka forwardssida.

***

Almtuna - Västerås

Matchtips: 1.

Mycket svårtippat. Almtuna - som kan stoltsera med fem vinster på de sex senaste matcherna - är heta. Västerås har oerhört mycket att jobba på efter fem raka nederlag. Uppsala-laget har dessutom plusstatistik på VIK den här säsongen hittills. Västmanlänningarna har visserligen i grunden ett bättre lag, men känslan är ändå att Ais styr upp det här igen. Till viss del med tanke på det vassa målvaktsspelet.

***

Västervik - Bik Karlskoga

Matchtips: 1.

Västervik - med två raka vinster i bagaget - är på gång. Bik Karlskoga blir ett kraftprov. Värmlänningarna kan ståta med två raka segrar och har gjort en mycket bättre säsong än VIK så här långt. Karlskoga-gänget är dessutom bortastarka. Västervik är dock ett rätt så bra hemmalag och har en hög högstanivå. Lägg därtill att VIK kan ståta med 2-1 i inbördes möten. Tipset utgörs av att Västervik vinner igen.

***

Södertälje - Tingsryd

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i topp fyra-striden. Södertälje är formstarka (fyra segrar på fem bataljer). Tingsryd förlorade visserligen nu senast borta mot Almtuna, men har varit starka sett till helheten de senaste veckorna. Taif vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. SSK har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och är ett riktigt bra hemmalag. Sportklubben bör dessutom dra vinning av att Tingsryd - som också spelade under tisdagen - kommer ha en bortaresa i benen. Känslan är att det sistnämnda och hemmaplansfördelen avgör.

***

AIK - Timrå

Matchtips: X.

En lurig match att tippa. AIK jagar revansch efter två raka nederlag. Möjligheterna är hyfsade. Stockholmarna har gjort det bra rent helhetsmässigt de senaste veckorna och är hemmastarka. Timrå blir såklart ett enormt kraftprov. Medelpadingarna är förvisso formsvaga, men har gjort en kanonsäsong hittills och har i grunden ett bättre spelarmaterial. Tik har dessutom betvingat Gnaget tidigare under säsongen. AIK vann emellertid när lagen möttes senast och tipset är att hemmalaget krigar till sig minst en pinne.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget