Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Västerås - AIK

Matchtips: 1.

Västerås jagar revansch efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. Möjligheterna är goda. AIK har tre raka nederlag och VIK har gjort en mycket bättre säsong än stockholmarna så här långt. Lägg därtill att Västerås är ett bra hemmalag, samtidigt som AIK är ett av HockeyAllsvenskans sämsta lag i bortaplanssammanhang. Tipset är att västmanlänningarna drar det längsta strået. Mycket tack vare målvaktsspelet.

***

Modo - Väsby

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i bottenstriden. Modo har visat prov på en hög högstanivå den här säsongen, men varit grymt ojämna och är på nedgång till följd av storförlusten borta mot Vita Hästen nu senast. Väsby blir en tuff utmaning. Nykomlingarna kan ståta med två raka trepoängare och är obesegrade under ordinarie speltid i tre bataljer i följd. Öviksgänget vann dock det senaste mötet lagen emellan och har i grunden ett bättre lag. Känslan är att Modo styr upp det här.

***

Kristianstad - Almtuna

Matchtips: X.

En väldigt svårtippad sammandrabbning. Kristianstad är inne i en tuff period (tre förluster i följd). Almtuna är på uppgång i och med hemmavinsten mot Bik Karlskoga, men har blandat och gett den senaste tiden. KIK är hemmasvaga, medan Uppsala-gänget inte direkt är något superlag i bortaplanssammanhang. Det är upplagt för en rysare och tipset är att matchen inte avgörs under ordinarie speltid.

***

Björklöven - Bik Karlskoga

Matchtips: 1.

Björklöven - med två nederlag på de tre senaste matcherna - har mycket att jobba på. Bik Karlskoga blir en tuff uppgift. Värmlänningarna föll förvisso nu senast mot Väsby, men har håvat in sex poäng på de tre senaste tillställningarna och är ett lag med en grymt hög grundkapacitet. Bortafacitet imponerar dock inte och västerbottningarna är vassa i hemmaplanssammanhang. Lägg därtill att Björklöven vann det senaste mötet lagen emellan. Tipset utgörs av att hemmalaget håvar in full pott. Delvis till följd av lagets försvarsmässiga övertag.

***

Vita Hästen - Tingsryd

Matchtips: 1.

Vita Hästen har prickat in kanonformen; nio poäng på de fyra senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Tingsryd blir ett kraftprov. Taif kan ståta med två vinster på de tre senaste matcherna och vann det senaste mötet lagen emellan. Känslan är att östgötarna drar det längsta strået. Mycket med tanke på lagets starka offensiv.

***

Södertälje - Västervik

Matchtips: 1.

Södertälje är inne i ett riktigt stim - fem raka trepoängare inger respekt. Västervik är en lurig motståndare. VIK har visserligen tre förluster på de fyra senaste matcherna, men kapaciteten är tämligen hög - inte minst med tanke på lagets spetskompetens. Det är upplagt för en jämn match i Scaniarinken. Västervik vann det senaste mötet lagen emellan och är bra på bortais. SSK är å andra sidan ett väldigt starkt hemmalag och känslan är att hemmaplansfördelen avgör den här gången.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget